CloudFlare Nedir ? Ne İşe Yarar ?
CloudFlare web sitenizin hızını ve güvenliğini sağlayan ve ileri seviye güçlendirilmesinde büyük rol oynayan ücretsiz bir kurumsal sistemdir. Web sitenize giriş yapmak isten ziyaretçileri öncelikle kendi sunucusuna dahil ediyor ve güvenlik açısından kontrol ediyor, daha sonrasında önbellekleme var mı diye bakıp ona göre işlem yapıyor.
Web sitenize bir saldırı düzenlendiğinde saldırılar CloudFlare sunucusu otomatik olarak emiyor ve gelen saldırılar sizin sunucunuza iletilmiyor. Aynı zamanda CloudFlare kişileştirilmiş yönetim paneli ile istediğiniz IP, ülkeyi engelleyip, o kişilerin web sitenizi ziyaret etmesini engelleyebilirsiniz. Web sitenizin HTML, CSS, JQUERY kodlamalarını sıkıştırarak web sitenizin boyutunu en düşük boyuta indiriyor. Böylelikle web sayfanızın açılışı azalacaktır.
CloudFlare ücretsiz sunumu yanında ücretli paketleri de mevcuttur. Her gün yüksek saldırılar ve spamlar oluyor ise ücretli paketlerinin birinden seçip web sitenize entegre etmeniz karşılığında bu sorunları bir daha yaşamayacağınız kesin olarak söylenmektedir.
CloudFlare Nasıl Kurulur?
Öncelikle CloudFlare web sitesine giriş yapıyoruz. Hemen sağ üstte bulunan Sign Up kısımından kayıt oluyoruz.
Kayıt işlemimizi tamamladıktan sonra, bizden web sitemizin linkini istiyor. Web sitemizin linkini giriyoruz.
DNSlerimizi tarıyor ve bize kullanmamız için CloudFlare alt yapısına ait bir DNS adresi vericek.
Ondan önce bize hangi yapılarınızı ClodFlare yapısının altına almasını soruyoruz. Hiç bir ayarı bozmadan Continue demenizi öneriyorum.
CloudFlare bize paketlerini sunuyor, kendinize göre paket seçebilirsiniz. Ücretsiz olarak kullanmak istiyorsanız Free Website paketini seçmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında Continue diyerek ilerliyoruz.
CloudFlare kendi DNS sunucularımızın hangi DNS sunucularla değiştirilmesini istiyor. Yaklaşık olarak DNS lerin CloudFlare geçmesi 3-12 saat arasında değişmektedir. CloudFlare DNS lerine geçtikten sonra alt yapınıza daha çok güvenli olucaktır. DNSleri değiştirdikten sonra Continue diyoruz.
CloudFlarenin verdiği DNS leri değiştirdikten sonra Recheck Nameservers diyoruz. DNS lerimizin doğru bir şekildiğini test ediyor. Testi onayladıktan sonra sizleri yöneteci paneline aktarmaktadır. Yönetici panelinizde yaptığınız tüm işlemlerin DNSleriniz CloudFlare tarafına geçtiğinden sonra onaylanacaktır.
Kaynak : wordpressbilgi.com