İstanbul Başakşehir'de hırsızlık rögar kapağından girip internet kablolarını çaldı. Mahalleli, internetsiz kalırken duruma da isyan ettiler.
Güvercintepe Mahallesi'nde gece saatlerinde mahalleye gelen 3 hırsız, rögar kapağını açarak yer altındaki internet kablolarını çaldı. Günlerdir internetsiz kalan mahalle sakinleri bu olayların sürekli yaşandığını belirterek, tepki gösterdi.

Hırsızların bazen gündüz saatlerinde firmalara ait kıyafetlerle gelerek hırsızlık yaptığını, daha çok gece saatlerinde bu hırsızlıkların tekrarlandığını ifade eden çevre sakinleri, alınan önlemlerin yetersiz olduğunu dile getirdi.
İnternet kablolarının çalınması nedeniyle internet sıkıntısı yaşayan mahalle sakinleri, zor durumda kaldıklarını belirtti.

"HIRSIZLAR CEZASINI ÇEKSİN" Hırsızların cezasını çekmesini söyleyen Hanife Özdemir, "Valla kabloları çalıyorlar. Çok sıkıntı çekiyoruz. Çocuğun ödevi var. İnternetten ödev yapıyor. İnternet kablosu çalındığı için çocuklar internetten ödevini yapamıyor. Hırsızlar cezasını çeksin diyoruz. Mahallemizi rahat bıraksınlar" şeklinde konuştu.
"BAŞKA FİRMALARIN KIYAFETLERİNİ GİYİP TAKLİT EDEREK HIRSIZLIK YAPIYORLAR" Mahalle sakini Recep İslam, "İnsanlar bu sefer sesini çıkarmıyor. Başka firmaların kıyafetleri, elbiseleri bunları nasıl tedarik ediyorlar bilmiyorum ama muhtemelen her yerde satıldığından alıyorlar, giyiyorlar. İnsanları bu şekilde kandırıyorlar. Adamların üstünde elbise var, araba var. Ses çıkarmıyorsunuz haliyle." dedi. Kendisinin esnaf olduğunu dile getiren İslam, "Alarm, post makinası, yazar kasa post bunların hiçbiri çalışmıyor. Ve 10 günlük bir süre. Ve bu yazar kasa, post çalışmadığı zaman bilgi devlet tarafına gönderemiyorsunuz. Bunun da belli bir cezası var. Ben şimdi bu cezayı kendim mi ödeyim, firmaya mı ödeteyim." diye isyan etti.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.