İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk, 15 yaşındaki çocuğu bıçaklayıp öldürdü.
İzmir'de çocuklar arasında çıkan kavga kanlı bitti.
Alınan bilgiye göre, Karabağlar ilçesi Adnan Kahveci Parkı'nda H.H.Ş. (16) ile yabancı uyruklu H.M. (15) ve A.H. (15) arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.
Kavgaya dönüşen olayda H.H.Ş., bıçakla H.M. ve A.H.'yi yaraladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
ÇOCUKLARDAN BİRİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Yaralılardan A.H. kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Tedavisi süren H.M.'nin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
ZANLI GÖZALTINDA
Olaydan sonra kaçan H.H.Ş. polis ekiplerince gözaltına alındı.
ÇOCUK SUÇLULARLA İLGİLİ DÜZENLEME
İstanbul Kadıköy'de 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin 24 Ocak'ta bıçaklanıp öldürülmesinin ardından suça sürüklenen çocuklarla ilgili düzenlemenin gerekliliği konusu daha fazla gündeme geldi.
Söz konusu düzenlemelerin
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
Çocuklarla ilgili daha fazla araştırılmanın yapılması için TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulması
EĞİTİM İZLEME RAPORU'NDA ÇARPICI VERİLER
Verilere göre, her dört çocuktan biri zorbalığa uğrarken 800 bin çocuk eğitim hayatının dışında kalıyor.
AKRAN ZORBALIĞINA KARŞI ÖNLEM
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) akran zorbalığını ve akademik uyum sorununu engellemek için