Haber 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük takas: ABD ile Rusya, Ankara'da rehine takası gerçekleştiriyor

2. Dünya Savaşı sonrası en büyük takas: ABD ile Rusya, Ankara'da rehine takası gerçekleştiriyor

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda ABD ile Rusya arasında rehine takası gerçekleştiriliyor. MİT'ten yapılan açıklamada, "Son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir" denildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda ABD ile Rusya arasında rehine takası gerçekleştiriliyor.

Takas, Ankara'da gerçekleşiyor. ABD ve Rusya uçakları Esenboğa Havalimanı'na indi.

Takas edilen tutuklular arasında Wall Street Journal muhabiri Ivan Gershkovic de bulunuyor.

MİT'ten yapılan açıklamada, "Teşkilatımız koordinesinde bugün bir takas operasyonu gerçekleşecektir. Son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir" denildi.

Dış basında, Rusya ve Belarus ile ABD, Almanya ve Slovenya arasında büyük ölçekli bir esir takası gerçekleştirileceğine dair haberler yer almıştı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara'da gerçekleşen operasyon kapsamında, ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere 7 uçak ile 26 kişi Türkiye'ye nakledildi. Operasyon kapsamında, 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD'ye nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da takastaki mahkumların, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve ve Belarus'tan olduğu kaydedildi.

Ankara'da takas edı̇len mahkûmlar arasında Belarus'ta tutuklu bulunan Alman paralı asker Rıco Krieger, Rus muhalı̇f Ilya Yashin Ve Almanya'da tutuklu bulunan FSB Albayı Vadim Krasikov da bulunuyor.
 
Üst Alt