
Irak’ın Erbil kentinde dün akşam saatlerinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Irak sınırında bulunan Yeşiltaş köyünde 20 evde hasara neden oldu.

Irak’ın Erbil kentinde dün saat 21.03’te 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, Hakkari merkez ve Irak sınırındaki Yüksekova, Şemdinli, Derecik ve Çukurca ilçelerinde de hissedildi. Bu ilçelerde yaşayanlar kısa süreli panik yaşarken, Yüksekova ilçesinin Irak sınırı hattındaki Yeşiltaş köyündeki bazı ev ve ahırların duvarlarında çatlak oluştu ya da kısmen yıkıldı. Hakkari'de hissedilen deprem sonrası Naci Görür'den uyarı

Bölgeye giden AFAD ekipleri, ev ve ahırlarda hasar tespit çalışması yaptı. 80 haneli köyün yaklaşık 20 hanesinde hasar olduğu belirtildi.

Köylülerden Kerimhan Baykal, deprem nedeniyle geceyi dışarıda geçirdiklerini söyledi.

İftar için yakınlarının evinde misafirlikte olduklarını anlatan Baykal, “Depremle birlikte kendimizi dışarı attık. Komşularımızın evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştu. Kendi evimize geldiğimizde ise evimin bir duvarı tamamen yıkılmıştı.” dedi.

Zeynep Bafra ise deprem ile birlikte kendilerini dışarı attıklarını ve o anda büyük bir korku yaşadıklarını söyledi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.