Haber A Milli Futbol Takımı'nda EURO 2024 mesaisi başladı: İlk rakipler Ermenistan ve Hırvatistan

A Milli Futbol Takımı'nda EURO 2024 mesaisi başladı: İlk rakipler Ermenistan ve Hırvatistan

A Milli Futbol Takımı, Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda Ermenistan ve Hırvatistan ile oynayacağı maçların hazırlıklarına başladı.

XEOn73Cf0UiGC-uhOeIPfQ.jpg

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki antrenman basına açık olarak gerçekleştirildi. İdmanda, ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması ve hücum varyasyonları çalışıldı.
I6V3Y84lMUi0v6wE2grisw.jpg

Saha çalışmasında yer almayan Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydın, Altay Bayındır, Cengiz Ünder, İsmail Yüksek, Enes Ünal ve Orkun Kökçü salonda çalıştı. Abdulkerim Bardakcı ise ağrıları sebebiyle antrenmanda yer almadı.
rTz6O5J-nkuecQ4F4WWxKw.jpg

MEHMET CAN AYDIN VE UMUT NAYİR İLK KEZ MİLLİ TAKIMLA ÇALIŞTIMilli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Mehmet Can Aydın ve Umut Nayir antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı.
nvHNWpavFEikQZ_jXfavow.jpg

İLK RAKİP ERMENİSTANA Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Ermenistan ile karşılaşacak. Bu mücadele 25 Mart Cumartesi günü saat 20.00’de Vazgen Sarkisyan Cumhuriyet Stadyumu'nda oynanacak.
lzRBLOLJPkCQjz2be1e82A.jpg

Şenol Güneş'in Beşiktaş'ta göreve gelmesinin ardından sakatlığını da atlatmasıyla birlikte tekrardan forma giymeye başlayan ve uzun bir aranın ardından tekrar milli takıma seçilen Mert Günok, geçtiğimiz yılın kendisi adına zor geçtiğini belirterek, "Geçtiğimiz sezon, benim için kolay olmadı. Beşiktaş'a transfer olduktan kısa bir süre sonra ağır bir sakatlık yaşadım ve böyle büyük bir sakatlık, futbol kariyerimde ilkti. Futbolun içinde bunlar var. Önemli olan yerden kalkmak. Ben hedeflerim doğrultusunda buraya tekrar geleceğimi biliyordum. Hocamızla da oynamaya başladığım dönemden sonra görüşmemiz oldu. Kendisiyle sürekli iletişim halindeydik. Her zaman benimle ve performansımla yakından ilgilendi. Şu anda önemli bir yolun başlangıcındayız. İnşallah güzel bir başlangıç ile sonu finaller olur" diye konuştu.Milli takımda sıcak bir ortam olduğunu ve daha önce aynı takımda oynadığı oyuncular olduğu için zorluk çekmediğini belirten Nayir, Hırvatistan'ın önemli bir futbol kültürü olduğunu vurgulayarak, "Son dönemde birçok büyük turnuvaya damga vurdular. Ben de iki sene önce Hırvatistan'da top oynamış birisi olarak düzenlerine aşinayım. O yüzden de rekabet ortamlarının farkındayım. Grubu lider bitirebilmek bizim için büyük bir hedef. Daha önce onlarla oynayıp kazandığımız ikonik maçlarımız var. Umarım onları üzecek skoru alırız" şeklinde konuştu.
 
Üst Alt