Haber ABD Havacılık İdaresi'nden uçuşlara erteleme

ABD Havacılık İdaresi'nden uçuşlara erteleme

SON DAKİKA HABERİ: ABD Havacılık Dairesi'nin tüm gidiş uçuşları için, en az Türkiye saati ile 17:00'ye kadar erteleme talimatı verdiği belirtildi.

haberi! ABD Havacılık Dairesi'nin tüm gidiş uçuşları için, en az Türkiye saati ile 17:00'ye kadar erteleme talimatı verdiği duyuruldu. Olayın nedeninin ise bilgisayar sistemlerinde meydana gelen teknik arıza olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, pilotlara uçuş öncesinde gerekli bilgilerin verildiği federal havacılık yönetimi sistemi arızalandı. Bu nedenle ülke genelinde uçuşlar da aksamalar yaşanıyor.

OiqwATH8oEuV4fhjFn4Ybw.jpg

ONLARCA UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

United Airlines tüm iç hat seferlerini ertelemek zorunda kaldı. American Airlines da durumun yakından takip edildiğini bildirdi. Bazı havayolları, federal bilgi yönetimi sistemi olmadan da faaliyetlerini yürütebiliyor. Bu nedenle her uçuşta aksaklık yaşanmıyor. Ancak, ABD Havacılık İdaresi tüm kalkışlar için, Türkiye saatiyle 17'ye kadar ertleme talimatı verdi. Sistemin düzeltilmesi için çalışmalar sürüyor. Şu ana kadar yüzlerce uçuş ertelendi. Onlarca uçuş ise iptal edildi.

 
Üst Alt