Haber Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor

Adana ve Hatay'da sofradan eksik olmuyor: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor

Kışın Adana ve Hatay'da sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kabak tatlısı imece usulü kazanlarda yapılıyor. Odun ateşinde kazanda kabakları yaklaşık 5 saat kaynatılıyor.

j1GuYFbs5ECKKDq6bWYgZQ.jpg

Adana'nın Kozan ilçesinde kadınlar, bahçede imece usulü kazanlarda kabak tatlısı yaptı.
7iIXsvi7rUy6tL4JEFB1WA.jpg

Kışın Adana ve Hatay bölgesinde sofraların vazgeçilmezi olan kabak tatlısı için Kozan'da kadınlar imece usulü hazırladıkları bal kabakları için kazan başında mesai yaptı.
Z2heplsoq02wmH_-p6cr_g.jpg

Bal kabaklarını bir gün önceden küçük küçük kesen kadınlar ardından çıtır olması için bir gün söndürülmüş kireçte bekletti.
UO518gIIxEC6HI9h7y-y7Q.jpg

Kadınlar odun ateşinde kazanda kabakları yaklaşık 5 saat kaynattıktan sonra sofralara muhteşem bir tatlı sunuyor.
9A2hINsoOkWBQ3iJd0OMxg.jpg

Kabak tatlısı yapan Ayşe Ayhan, "Lezzeti vazgeçilmez olsa da mesaisi zor bir tatlı. Biz yaklaşık 30 kilo kabağı bir gün önce imece usulü kestik dilimledik.
2j8jtqZvm0C0axenf4rorg.jpg

Bir gün sönmüş kireçte beklettik. Kireçte bekletmemizin nedeni çıtır kıvama ulaşması.
67KJGaUWjU60NfNblZSbZw.jpg

Saatlerce odun ateşinde kaynıyor. Kış boyu yemeklerde, çayın yanında bölgemizde sık kullanılan bir lezzet" diye konuştu.
 
Üst Alt