Haber AFAD’dan Silivri’de konteyner ve çadır hazırlığı (Olası Marmara depreminde kullanılacak)

AFAD’dan Silivri’de konteyner ve çadır hazırlığı (Olası Marmara depreminde kullanılacak)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olası Marmara depreminde vatandaşların barınma ihtiyaçları için İstanbul’un Silivri ilçesinde oluşturulan merkezde konteyner depolamaya başladı. Merkezde 5 bin konteyner ve 80 bin çadırın depolanacağı bildirildi.

1cJ1x4Eku0STkaALZaW-xg.jpg

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul’un Silivri ilçesinde oluşturulan merkezde konteyner ve çadır depolamaya başladı.
Jt99xNFP1UaPFxvkoQagHw.jpg

Olası Marmara depreminde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını en hızlı şekilde gidermeyi amaçlayan merkeze TIR'larla getirilen konteynerler, vinçler yardımı ile yerleştirildi.
ye6ebHhU3UadfIz1B5FcWA.jpg

Merkezde iş makinelerinin çalışmaları aralıksız sürerken, 5 bin konteyner ve 80 bin çadırın burada depolanacağı belirtildi.
XCUYQlQLPUSrufx8Y7IH2Q.jpg

Konteynerlerin indirilme çalışmalarını yerinde inceleyen Tekirdağ AFAD il Müdürü Tezcan Buçan, “Ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda kullanılabilecek çadır ve prefabrik konteyner evlerden ilk etapta 628 adedi Silivri'ye getirildi. Ülkemizin hemen her bölgesinde bu konteynerlerimiz yerleştiriliyor. Amaç, ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda kullanılabilecek en etkin, en hızlı, en seri biçimde kullanılabilecek konteynerleri hazır tutmak" dedi.
-QfgpMXzt0Kbha_schnpUg.jpg

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yilmaz ise, deponun bir ay içerisinde kullanıma hazır hala geleceğini söyledi.
arPNHpmEaUWFcynHimO3Wg.jpg

CxczfC9WbE-42r7o2iRvLw.jpg

 
Üst Alt