Haber Amanos Dağları'ndan atlayıp yamaç paraşütünde baklava yaptılar

Amanos dağlarından atlayıp yamaç paraşütünde baklava yaptılar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir paraşüt pilotu ile baklava ustası ilginç bir çalışmaya imza attı. Amanos Dağları'ndan atlayan ikili, paraşütle gökyüzünde süzülürken baklava yaptı.

D2VgvRANvUi_clkH1391-A.jpg

Amanos Dağları'ndaki kalkış alanına giden paraşüt pilotu İlker Özgüven ile baklava ustası Ali Paksoy, yanlarına tepsi, oklava, hamur gibi malzeme ve ekipmanları da alarak yamaçtan havalanarak paraşütle tandem uçuşu gerçekleştirdi.
l0P8jOk_pES9hhV1lEffTw.jpg

Özgüven'in paraşütün güvenli şekilde gökyüzünde süzülmesini sağladığı sırada Paksoy da "bülbül yuvası" tatlısını yaparak pürmüz kullanarak pişirdi.
zSj6Xi-MKk6ex7Bb_znUsg.jpg

İkili daha sonra şerbetini döktükleri tatlının tadına havada baktı.
zd-E_Pw6O0GpzqmlH7WLgw.jpg

Tatlının yapımında zorlandıklarını anlatan Özgüven, "Gökyüzünde biraz hamurlar uçtu, zor oldu ama ustamız yaptı. Sonunda bir bülbül yuvası yapabildik. Pürmüz ile de ateşle yaktık. Hazırladığımız bülbül yuvasını da afiyetle yedik. Havada rahatça her şeyi yapabiliyoruz. Bu nedenle bence bu duyguyu herkes yaşamalı." diye konuştu.
mi8IGItIhk29HeCO9rFUCw.jpg

Baklava ustası Ali Paksoy da 25 yıldır yaptığı tatlıyı gökyüzünde yapmanın heyecanını yaşadığını kaydetti.
Cq3MKkLJOE-PD4LrLfa_CQ.jpg

 
Üst Alt