Android'de Neden Kısa Mesaj Alamıyorsunuz?
Android telefonunuzun varsayılan mesajlaşma deneyimini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır. Ayrıntılara geçmeden önce, bunlara kısaca göz atalım.- Telefonunuzda ağ sorunları var.
- Yerel operatörünüzde kesinti.
- Güncel olmayan Android sistemi.
- Hatalı Mesajlar uygulaması.
- Üçüncü taraf mesajlaşma uygulaması.
- Agresif spam koruması.
- Yanlış ağ ayarları.
- Aktif güç tasarrufu veya DND modu.
- Android telefonunuzdaki Mesaj önbelleği bozulmuş.
Temel Düzeltmeler:
- Ağ bağlantınızı kontrol edin: Öncelikle ağ bağlantınızı kontrol edin. Bildirim merkezinde sinyal çubuğunun dolu olduğundan emin olun. Ayrıca Uçak Modu'nu etkinleştirip 60 saniye bekledikten sonra devre dışı bırakıp tekrar kontrol edebilirsiniz.
- Numaranın engellenmediğinden emin olun: Geçmişte, mesaj almayı durdurmak için bazı numaraları engellemiş olabilirsiniz. Engellenen numaralar listesini kontrol edip ilgili numaraların engellemesini kaldırmanın zamanı geldi.
- Operatörünüzle iletişime geçin: Yerel operatörünüzde sunucu tarafında bir kesinti varsa, Android telefonunuz arama ve mesaj alamayabilir.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
- Operatör servislerini ve Mesajlar uygulamasını güncelleyin: Güncel olmayan bir Mesajlar uygulaması, bu tür sorunların başlıca nedeni olabilir. Bu durumda, Play Store'u açın ve bekleyen uygulama güncellemesini yükleyin . Benzer şekilde, Operatör Servisleri uygulamasını güncelleyin ve tekrar kontrol edin.
1. Düzeltme : Spam Mesajları Kontrol Edin
Google Mesajlar uygulaması, gereksiz mesajları gelen kutunuzdan uzak tutmak için yerleşik spam korumasına sahiptir. Bu sayede mesajı yine de alırsınız, ancak ana gelen kutunuzda görünmez. Bu nedenle, aşağıdaki adımları izleyerek spam klasörünü kontrol edin ve ilgili mesajı spam değil olarak işaretleyin.Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın ve profil simgenize dokunun . Spam ve engellenenlere dokunun.
Adım 2: Ardından ilgili mesaja dokunun > gönderenin engellemesini kaldırmak için Engellemeyi Kaldır'ı seçin.
2. Düzeltme : Spam Korumasını kapatın
Google Mesajlar spam koruması sizin için çok mu agresif? İlgili mesajları engelleyebilir. Spam korumasını uygulama ayarları menüsünden tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. İşte nasıl yapacağınız.Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın > profil simgesine dokunun. Ardından Mesajlar ayarlarına dokunun.
Adım 2: Spam korumasına dokunun . Spam korumasını etkinleştir seçeneğini kapatın.
3. Düzeltme : Üçüncü Taraf Mesaj Uygulamalarını Devre Dışı Bırakın
Üçüncü taraf mesajlaşma uygulamaları kullanıyorsanız, belirli uygulama özelliklerini kullanırken sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda, sorunu çözüp çözmediğini görmek için Google Mesajlar uygulamasına geçebilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.Adım 1: Ayarlar'ı açın > Uygulamalar'a dokunun > Varsayılan uygulamaları seçin.
Adım 2: Burada SMS uygulamasına dokunun > Mesajlar'ı seçin.
4. Düzeltme : Mesajlar Uygulaması Önbelleğini Temizleyin
Mesajlar uygulaması, performansını artırmak için arka planda önbellek toplar. Bozuk bir önbellek genellikle telefonun mesajları alamaması gibi sorunlara yol açar. Bu durumda, Android telefonunuzdaki Mesajlar uygulamasının önbelleğini temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin.Adım 1: Mesajlar simgesine uzun basın ve uygulama bilgileri menüsünü açın.
Adım 2: Depolama ve önbellek öğesini seçin > Önbelleği temizle öğesine dokunun.
5. Düzeltme : RCS Sohbetlerini Devre Dışı Bırakın ve Yeniden Etkinleştirin
RCS (Zengin İletişim Hizmetleri), Android Mesajlar uygulamasında gelişmiş sohbet özelliklerini etkinleştirir. Mesajların ulaşmaması sorununu çözmek için özelliği kapatıp tekrar açabilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Mesajlar uygulamasını başlatın → profil simgesi → Mesaj ayarları.
Adım 2: RCS sohbetlerini seçin ve RCS sohbetlerini aç seçeneğini devre dışı bırakın. Bir süre bekleyin ve tekrar etkinleştirin.
6. Düzeltme : Ağ Ayarlarını Sıfırlayın
Android telefonunuzdaki bir ağ sorunu, telefonunuza bildirim alamamanıza neden olabilir. Bu durumda, telefonunuzdaki tüm ağ ayarlarını kolayca sıfırlayarak bu tür ayarları ortadan kaldırabilirsiniz.Adım 1: Ayarlar'ı açın > Genel yönetim > Sıfırla'ya dokunun.
Adım 2: Ağ ayarlarını sıfırla seçeneğine dokunun ve aynı işlemi onaylayın.
Sıfırlama işleminin tamamlanmasını bekleyin. Ardından Mesajlar uygulamasını yeniden açın ve ilgili kısa mesajın Android cihazınızda görünüp görünmediğine bakın.