Nasıl Yapılır? Android Telefonun Zil Sesi Çalışmama Sorunu Nasıl Düzeltilir?

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 204
1000052598.jpg

Temel Düzeltmeler:​

• Telefonu yeniden başlatın: Basit numaralar genellikle en faydalı olanlardır. Bu nedenle, diğer çözümleri denemeden önce, sorunu çözüp çözmediğini görmek için cihazınızı yeniden başlatın.
  • Sessiz modunun kapalı olduğunu doğrulayın: Telefonunuzun sessiz modu etkinse, zil sesini duymazsınız. Durum çubuğunda sessiz mod simgesini arayın. Alternatif olarak, profili değiştirmek için Ayarlar > Ses ve titreşim'e gidin.
  • Ses kaydırıcısını kontrol edin: Bazı telefonlar (OnePlus modelleri) DND ve sessiz modunu etkinleştirmek için yan tarafta özel bir kaydırıcı anahtar sunar. Zil konumunda olduğundan emin olun.
  • Farklı bir zil sesi deneyin: Sorun, indirilen bir zil sesinden kaynaklanıyor olabilir. Telefonun zil sesini Ses ve titreşim ayarlarına giderek değiştirin ve tekrar deneyin.

1000052599.jpg

Zil Sesini Güvenli Modda Kontrol Edin

Bazen sorun üçüncü taraf bir uygulamadan kaynaklanır. Bunun böyle olup olmadığını doğrulamak için cihazınızı Güvenli modda başlatmanız gerekir.

Adım 1: Telefonunuzun güç düğmesini basılı tutun.

Adım 2: Güç seçenekleri görüntülendiğinde, telefonunuz güvenli moda girmenizi isteyene kadar Güç kapalı seçeneğine dokunun ve basılı tutun.

Adım 3: Tamam'a
dokunun ve cihazınız güvenli modda başlatılacaktır. Sol alt köşede Güvenli moddan bahsedildiğini göreceksiniz.

1000052600.jpg

Fiziksel tuşları kullanarak güvenli moda erişmek için şu adımları izleyin:

Adım 1. Telefonunuzu kapatın.

Adım 2.
Üreticinin logosunu görene kadar güç düğmesini basılı tutun , ardından güç düğmesini bırakın.

Adım 3. Cihaz güvenli modda başlayana kadar ses açma ve kısma tuşlarını basılı tutun.

Güvenli moddayken telefonunuzu arayıp zil sesini duyup duymadığınıza bakın. Sorun güvenli modda giderse, üçüncü taraf bir uygulama sorumlu olabilir. Suçlu uygulamayı bulmak için üçüncü taraf uygulamaları tek tek kaldırmayı deneyin. Çoğu durumda, müzik veya sesle ilgili bir uygulama olacaktır.

Etiketler
android telefonun zil sesi çalışmama sorunu android zil sesi çalışmama sorunu düzeltme yöntemi telefonun zil sesi çalışmama sorunu nasıl düzeltilir
Üst Alt