Temel Düzeltmeler
Başlamadan önce, bu sorunu çözmeye yardımcı olabilecek bazı ön düzeltmelere bakalım.- Telefonunuzu yeniden başlatın: Ayarlar menüsünü kullanarak veya Güç düğmesine uzun basarak telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, bu soruna neden olan geçici bir hatayı düzeltebilir.
- SIM kartı çıkarın/tekrar takın: Cihazınızın arama yapmak ve almak için SIM karta ihtiyacı vardır. Bu nedenle, SIM kartını çıkarın ve tekrar takın ve SIM kart yuvasına doğru şekilde oturduğundan emin olun.
- Cihazınızı güncelleyin: Cihaz güncellemeleri yeni özellikler sunmaya ve önceki güncellemeden kaynaklanan hataları veya aksaklıkları düzeltmeye yardımcı olur. Bu nedenle, Android telefonunuzun güncel olduğundan emin olun.
- Konumunuzu değiştirin: Evinizde veya iş yerinizde ağ bağlantısının düşük veya hiç olmadığı alanlar olabilir. Bu nedenle, sinyal gücünün iyileşip iyileşmediğini görmek için etrafta dolaşmayı deneyin. Ardından, sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için birinden sizi aramasını isteyin.
1. Düzeltme Yöntemi : Telefon Uygulamasını Varsayılana Değiştirin
Varsayılan arama uygulamanız olarak herhangi bir üçüncü taraf uygulamasını kullanırsanız, arama deneyiminizi kesintiye uğratabilirler. Bu nedenle, Telefon uygulamasını tekrar varsayılan olarak ayarlayın. Ardından, kontrol etmek için birinden sizi aramasını isteyin. İşte nasıl yapacağınız.Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar'a dokunun. Burada Varsayılan uygulamaları seç'e dokunun.
Adım 2: Aşağı kaydırın ve Telefon uygulamasına dokunun . Seçeneklerden Telefon uygulamasını seçin.
İpucu: Telefon uygulamasını bir süredir kullanmadıysanız, devam etmeden önce uygulamanın güncel olduğundan emin olun.
2. Düzeltme Yöntemi : Telefon Uygulama Önbelleğini Temizle
Uygulamaları kullandıkça, işlevselliği daha akıcı hale getirmek için önbellek toplarlar. Ancak, sorunlarla karşılaşırsanız, önbelleği ve Telefon uygulamasının verilerini temizlemek bunu ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar'a dokunun . Aşağı kaydırın ve Telefon'a dokunun.
Adım 2: Burada Depolama > Önbelleği temizle öğesine dokunun.
Adım 3: Ardından, Verileri temizle öğesine dokunun . İstenirse, Tamam öğesine dokunun.
3. Düzeltme Yöntemi : Uçak Modunu Açın/Kapatın
Uçak Modunu açmak, cep telefonunuzdaki tüm radyo iletişimlerini kapatmanıza yardımcı olur. Bu ayrıca hücresel hizmetleri devre dışı bırakacaktır. Kapattığınızda, hücresel hizmetler devam edecektir. Bu, mevcut ağ hizmetlerini yenilemenize ve Android'deki geçici aramayla ilgili sorunları gidermenize yardımcı olabilir.4. Düzeltme Yöntemi : Uygulama Tercihlerini Sıfırla
Son zamanlardaki herhangi bir uygulama ayarı arama deneyiminizi etkiliyorsa, tüm uygulama ayarlarını varsayılana sıfırlamak için uygulama tercihlerini sıfırla seçeneğini kullanın. Bu, herhangi bir uygulama için hatalı ayarları da ortadan kaldırmalıdır.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar ve bildirimler öğesine dokunun. Ardından, Tüm uygulamaları gör öğesine dokunun.
Adım 2: Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun . Ardından, Uygulama tercihlerini sıfırla'ya dokunun.
Adım 3: İstenirse onaylamak için Uygulamaları sıfırla'ya dokunun.