Temel Düzeltmeleri Deneyin
- Telefonunuzun kılıfını çıkarın: İlk olarak telefonunuzun kılıfını çıkarın ve otomatik döndürme özelliğinin çalışıp çalışmadığına bakın. Sorun uyumsuz veya kırık bir kılıftan kaynaklanıyorsa, bu sorunu çözmenize ve size önemli ölçüde zaman kazandırmanıza yardımcı olacaktır.
- Telefonunuzu yeniden başlatın: Hızlı bir yeniden başlatma, telefonunuzdaki tüm uygulamaları ve işlemleri kapatır ve yeni bir başlangıç sağlar. Bu, soruna neden olabilecek geçici aksaklıkları giderecektir.
- Telefonunuzu döndürürken ekrana dokunmaktan kaçının: Bazen ekranın kavisli kenarları, ekranın döndürme özelliğini engelleyen istem dışı dokunuşlara neden olabilir. Bunu önlemek için, telefonunuzu döndürürken ekranınızın kenarlarına yanlışlıkla dokunmadığınızdan emin olun.
- Yazılım güncellemelerini yükleyin: Telefon üreticileri, yeni özellikler eklemek ve bilinen sorunları gidermek için düzenli olarak yazılım güncellemeleri yayınlar. Sorun bir hatadan kaynaklanıyorsa, bekleyen güncellemeleri yüklemek faydalı olabilir.
1. Düzeltme : Ana Ekran Döndürmeyi Etkinleştirin
Android'de ekran döndürme özelliği varsayılan olarak ana ekran gibi belirli ekranlarda çalışmaz. Ana ekran için otomatik döndürme seçeneğini nasıl etkinleştirebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Ana ekrana dokunun.
Adım 2: Yatay moda döndür seçeneğinin yanındaki geçiş düğmesini etkinleştirin.
2. Düzeltme : Telefonunuzun Sensörlerini Kalibre Edin
İvmeölçer ve G sensöründeki kalibrasyon sorunları da Android cihazınızda otomatik döndürme özelliğinin çalışmamasına neden olabilir. Android cihazınızdaki sensörleri test etmek ve kalibre etmek için Physics Toolbox Sensor Suite gibi özel bir üçüncü taraf uygulamasını kullanabilirsiniz.3. Düzeltme : Güvenli Modu deneyin
Android'de Güvenli Mod, telefonunuzdaki çeşitli sorunları gidermenize yardımcı olabilir. Yeni yüklenen bir uygulama Android'e müdahale ediyor ve sorunlara neden oluyorsa, Android cihazınızı Güvenli Mod'da başlatmak bunu doğrulamanıza yardımcı olacaktır.Güç menüsüne erişmek için güç düğmesini basılı tutun. Güç kapatma seçeneğine uzun basın ve ardından telefonunuzu Güvenli Mod'da başlatmak için yeşil onay işaretine dokunun.
Cihazınız Güvenli Mod'da başlatıldıktan sonra, otomatik döndürme özelliğinin beklendiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Çalışıyorsa, sorun üçüncü taraf uygulamalarınızdan birinde olabilir. Bu durumda, sorun çözülene kadar son yüklediğiniz uygulamaları tek tek kaldırmanız gerekecektir.
4. Düzeltme : Android'inizi Sıfırlayın
Eğer buradaysanız, yukarıdaki çözümlerin hiçbirinin sizin için işe yaramadığını varsayabilirsiniz. Bu durumda, son seçeneğiniz Android cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamaktır.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Genel yönetim > Sıfırla'ya gidin.
Adım 2: Tüm ayarları sıfırla'ya dokunun ve onaylamak için Ayarları sıfırla düğmesine basın.