1. Yöntem : Dokunmatik Ekranı Kilitlemek İçin Uygulama Sabitlemeyi Kullanın
Android'de telefon ekranını kilitlemek ve herhangi bir dokunuşu engellemek için yerleşik bir seçenek vardır. Bu özellik Uygulama Sabitleme olarak adlandırılır. Ancak, Uygulama Sabitlemeyi etkinleştirmek için gezinme hareketlerini devre dışı bırakmalı ve gezinme düğmelerini kullanmalısınız.Not : İşlemi göstermek için bir OnePlus cihazı kullandık, ancak diğer Android cihazlar için de aynı şeyi yaptık.
Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Ek Ayarlar'a dokunun.
Adım 2: Sistem Navigasyonuna dokunun > Düğmeler'i seçin.
Adım 3: Şimdi Ayarlar menüsüne geri dönün , Şifre ve Güvenlik bölümüne gidin ve Sistem Güvenliği'ne dokunun.
Adım 4: Aşağı kaydırarak Uygulama Sabitleme'yi bulun ve Uygulama sabitleme geçiş düğmesini açın.
Adım 5: Dondurmak istediğiniz uygulamayı açın ve uygulama değiştirici tepsisini açın. Üç nokta simgesine ve Pin'e dokunun.
Not: Ekranı dondurmak istiyorsanız, en soldaki ve en sağdaki gezinme düğmelerine birkaç saniye basılı tutun.
2. Yöntem : Üçüncü Taraf Bir Uygulama Kullanın
Touch Lock, Android cihazınızdaki dokunmatik ekranı kilitlemek için iyi tasarlanmış bir uygulamadır. Uygulamayı nasıl yükleyebileceğiniz ve ekranınızı dondurmak için nasıl kullanabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.Adım 1: Play Store'dan Touch Lock'u indirin. Uygulamayı açın ve gerekli izinleri verin. Hizmeti Başlat'a dokunun.
Adım 2: Ekranını dondurmak istediğiniz uygulamayı açın. Dokunmatik kontrolleri kilitlemek için yüzen kilit simgesine dokunun.
Adım 3: Ekranınızın kilidini açmak için bir kez dokunun . Yüzen kilit düğmesi görünecektir. Ekran kilidini açmak için üzerine iki kez dokunun.
Adım 4: Şimdi kilit simgesini kaldır butonuna sürükleyin ve hizmeti durdurun.