Temel Düzeltmeler:
- Android telefonunuzu yeniden başlatın: Güç düğmesine uzun basın ve Yeniden Başlat'a dokunun. Telefonun yeniden başlamasını bekleyin ve tekrar kontrol edin. Bu, geçici aksaklıkları ve hataları gidermenize yardımcı olabilir.
- Dosya Yöneticisi uygulamasını zorla durdurup yeniden başlatın: Tüm arka plan uygulamalarını açıp kapatabilirsiniz. Ardından, sorunun çözülüp çözülmediğine bakmak için Dosya Yöneticisi uygulamasını yeniden açın.
- Cihaz depolama alanını kontrol edin: Cihazınızda %30'dan az kullanılabilir depolama alanı varsa, Dosya Yöneticisi uygulaması durabilir veya hiç açılmayabilir. Çöp dosyaları gibi dosyaları silerek biraz yer açın ve ardından Dosya Yöneticisi uygulamasını yeniden açın.
- SD Kartı Çıkarın: SD kartlar cihaz depolama alanını genişletmeye yardımcı olsa da, bazı uyumsuz SD kartlar Dosya Yöneticisi uygulamasının çökmesine neden olabilir. Kontrol etmek için SD kartı çıkarın ve Android telefonunuzda Dosya Yöneticisi uygulamasını yeniden açmayı deneyin.
- Yazılım ve Dosya Yöneticisi uygulaması güncellemelerini kontrol edin: Yazılım güncellemeleri, yazılımla ilgili sorunların çözülmesine yardımcı olabilecek yeni özellikler ve hata düzeltmeleri sunmaya yardımcı olur. Benzer şekilde, en son Dosya Yöneticisi uygulaması güncellemelerini de yükleyebilirsiniz . Ardından tekrar kontrol edin.
1. Düzeltme : Dosya Yöneticisi Uygulama Önbelleğini Temizle
Çoğu Android uygulaması, uygulamanın daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlamak için zamanla önbellek toplar. Ancak bu önbellek bozulursa, uygulamaların çalışması durabilir. Dosya Yöneticisi uygulamanızda bu sorunla karşılaşıyorsanız, uygulama önbelleğini temizleyin ve ardından uygulamayı kullanın. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar'a dokunun. Burada Dosyalarım'a dokunun.
Not: Google Dosyalar uygulamasını kullanıyorsanız Dosyalar'a dokunun ve aşağıdaki adımları izleyin.
Adım 2: Depolama > Önbelleği temizle öğesine dokunun.
2. Düzeltme : Dosya Yöneticisi'nin kısıtlamasını kaldırın
Cihazınız belirli Dosya Yöneticisi uygulama işlevlerini kısıtlıyorsa, uygulama aralıklı olarak durabilir. Android telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın ve Dosya Yöneticisi uygulamasının kısıtlamasız çalıştığından emin olun. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.Adım 1: Ayarlar → Uygulamalar → Dosyalarım'a gidin.
İpucu: Google Dosyalar uygulamasını kullanıyorsanız Dosyalar'a dokunun ve aşağıdaki adımları izleyin.
Adım 2: Burada Pil'e dokunun → Sınırsız'ı seçin.
3. Düzeltme : Dosya Yöneticisi Uygulaması Güncellemelerini Kaldırın
Düzenli uygulama güncellemeleri genellikle uygulamalar için faydalı olsa da, bazı hatalı güncellemeler faydadan çok zarar getirebilir. Ayrıca, çoğu sistem uygulamasını kaldıramayacağınız için, Dosya Yöneticisi uygulamasını varsayılan ayarlara döndürmek için en son uygulama güncellemelerini kaldırabilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Ayarlar → Uygulamalar → Dosyalarım'a gidin → sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun.
Adım 2: Güncellemeleri kaldır seçeneğine dokunun ve aynı işlemi onaylayın.
Android telefonunuzdaki Google Dosyalar uygulaması güncellemelerini kaldırma adımlarını da izleyebilirsiniz. Ardından, sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için ilgili Dosya Yöneticisi uygulamasını tekrar açmayı deneyin.