Nasıl Yapılır? Android'de Gmail'in Senkronizasyonu Durdurmaması Sorununu Çözme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 72
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Ways-to-Fix-Gmail-Wont-Stop-Syncing-Error-on-Mobile_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9.webp

Denenecek Yaygın Düzeltme Yöntemleri​

• İnterneti devre dışı bırakın ve yeniden etkinleştirin – Android bildirim panelindeki mobil internet ve Wi-Fi geçişine dokunarak kapatıp tekrar açın. Alternatif olarak, Uçak Modu'nu kullanabilirsiniz .
  • Gmail uygulamasını güncelleyin – Google Play Store’da Gmail’i açın ve Güncelle’ye dokunun.
  • Gmail'i zorla durdurun ve telefonu yeniden başlatın – Cihaz ayarları > Uygulamalar > Gmail'i açın > Zorla Durdur'a dokunun . Android'i yeniden başlatmak için fiziksel güç düğmesine uzun basın.

1. Düzeltme Yöntemi : Gmail Senkronizasyonunu Devre Dışı Bırakın ve Yeniden Etkinleştirin​

Google hesap ayarlarınızdan Gmail senkronizasyonunu durdurup yeniden etkinleştirmek, Android'deki sonsuz senkronizasyon sorununu çözer.

Adım 1: Cihaz Ayarları > Hesaplar > Google altında Google hesap ayarlarınızı açın.

Ekran görüntüsü 2025-09-21 125736.webp

Adım 2: Hesap senkronizasyonu'na dokunun . Şimdi Gmail geçişini devre dışı bırakın ve tekrar etkinleştirin.

Ekran görüntüsü 2025-09-21 125825.webp

2. Düzeltme Yöntemi : E-postaların Senkronize Edilmesi İçin Gereken Gün Sayısını Azaltın​

Her gün e-posta bombardımanına tutuluyorsanız, Gmail'in Android telefonunuzdaki önceki günlerde alınan tüm e-postaları senkronize etmesi bir asır sürebilir. Varsayılan otuz günlük senkronizasyon sınırını düşürmek sorunu çözebilir.

Adım 1: Sol üstteki hamburger menüsüne dokunun , Ayarlar'a basın ve Google hesabınızı seçin.

Adım 2: Veri kullanımı altında E-postaların senkronize edileceği gün sayısını bulup dokunun ve istediğiniz düşük değere ayarlayın.

Ekran görüntüsü 2025-09-21 125945.webp

3. Düzeltme Yöntemi : Yeterli Telefon Depolama Alanını Kontrol Edin​

Android'de Gmail senkronizasyonu durdurmama sorununun yaygın bir nedeni, yetersiz cihaz depolama alanıdır. Cihaz Ayarları > Depolama'ya dokunun ve yeterli boş alanınız olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, Android RAM'ini temizlemek, Gmail uygulamasının donması ve senkronizasyon sorunlarını çözebilir.

4. Düzeltme Yöntemi : Tüm Gmail Verilerini Manuel Olarak Temizleyin​

Tüm Gmail uygulama verilerini temizlemek , Android'de sonsuz e-posta senkronizasyon sorunlarına neden olan eski önbelleği ve bozuk dosyaları kaldırmak için kullanışlı bir çözümdür.

Uygulama bilgilerini açmak için Gmail simgesine uzun basın > Depolama ve önbellek > Depolamayı temizle ve Önbelleği temizle düğmelerine dokunun . Temizledikten sonra Gmail'i açın ve kimlik bilgilerinizle giriş yapın.

Ekran görüntüsü 2025-09-21 130110.webp

5. Düzeltme Yöntemi : Gmail için Arka Plan Etkinliğini Etkinleştirin​

Gmail'e arka plan etkinliği izinleri sağlamak, arka planda çalışırken bile Google sunucularından verileri doğru bir şekilde senkronize etmesini sağlar.

Adım 1: Gmail uygulama ayarlarını açın, Mobil veri ve Wi-Fi'ye dokunun ve Uygulama ayarları bölümünde Arka plan verilerini etkinleştirin.

Adım 2:
Ayrıca, Veri Tasarrufu modunda arka plan etkinliğine izin vermek için Sınırsız veri kullanımını etkinleştirin.

Ekran görüntüsü 2025-09-21 130206.webp

Etiketler Etiketler
android e-posta senkronizasyon hatası android gmail senkronizasyon sorunu gmail arka plan senkronizasyonu gmail önbellek temizleme android gmail uygulaması güncellenmiyor google hesap senkronizasyon ayarları
Geri
Üst Alt