Nasıl Yapılır? Android'de Google Hesabı Eklemenin Yöntemleri - Senkronizasyon Yapmadan

1000066519.jpg

1. Yöntem : Senkronizasyonu Hızlıca Devre Dışı Bırakın​

Google, bir Google hesabı eklediğinizde neyi senkronize etmek istediğinizi ve neyi senkronize etmek istemediğinizi seçmenize izin vermez. İçerik senkronize edildikten sonra bunu devre dışı bırakabilirsiniz. Bu aptalca. Google'dan bir şeyleri senkronize etmekten kaçınmak için senkronizasyonu hemen devre dışı bırakın.

Adım 1: Android ayarlarından Google hesabı ekleme sürecini başlatın.

Adım 2: Şifrenizi girdikten sonra son adıma geldiğinizde telefonunuzun hızlı ayarlar panelinden Uçak modunu aktif hale getirin.

Adım 3
: Etkinleştirildikten sonra, yeni eklenen Google Hesapları sayfasına geri dönün > Ayarlar > Hesaplar. Ardından yeni Google hesabını seçin.

1742322438077.png1742322449718.png

Adım 4: Hesap senkronizasyonu veya Hesabı senkronize et öğesine dokunun. Senkronize etmek istemediğiniz öğelerin yanındaki geçiş düğmelerini kapatın veya kutuların işaretini kaldırın.

Adım 5:
Bu adımları uyguladıktan sonra Uçak modunu kapatın.

1742322491581.png1742322511562.png

2. Yöntem : Uygulamaları Devre Dışı Bırakın​

Gmail için senkronizasyonu kapatırsanız, duracak tek şey bildirimler olacaktır. Yeni e-postalar hakkında bildirim almazsınız. Ancak birisi Gmail uygulamasını açarsa, orada Google hesabınızı görmeye devam edebilir. Ve yeni e-postalar uygulama açıldığında otomatik olarak doldurulur.

Uygulamanın kişisel verilerinize erişmesini istemiyorsanız, devre dışı bırakın. Bu, uygulamanın ana ekranınızda veya uygulama çekmecenizde görünmesini engelleyecektir . Elbette, bu diğer Google hesaplarından da ayrılmak anlamına gelir. Eğer buna razıysanız, aşağıdaki şekilde devre dışı bırakın.

Adım 1: Android telefonunuzda Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar ve bildirimler veya Uygulamalar'a gidin.

Adım 2: Tüm uygulamalar altında, Gmail'i veya devre dışı bırakmak istediğiniz başka bir uygulamayı seçin. Ardından, Devre Dışı Bırak'a dokunun.

1742322575572.png1742322583805.png1742322591488.png

3. Yöntem : Birden Fazla Kullanıcı Kullanın​

İki Google hesabına ait verileri ayrı tutmak istiyorsanız ve senkronizasyonu durdurmanızın nedeni buysa, Android telefonunuzda yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun.

Tüm Android telefonlar , her kullanıcının telefonunda tamamen farklı bir hesaba bağlı ayrı bir alan aldığı çoklu kullanıcı özelliğini sunar. Kullanıcılar kişisel verilerinizden hiçbirine erişemez.

Bu soruna uygun bir çözüm olmasa da, telefonunuzu çocuklarınızla paylaşmak istediğinizde işe yarayabilir. Onlara farklı bir Google hesabıyla ayrı bir alan vermek hayatı kolaylaştıracaktır.

Adım 1: Ayarlar > Sistem > Birden fazla kullanıcı bölümüne gidin.

Adım 2: Kullanıcı ekle'ye dokunun.

1742322658350.png1742322665806.png

4. Yöntem : MIUI'de İkinci Boşluğu Kullanın​

MIUI çalıştıran bir Xiaomi/Redmi/Poco telefonunuz varsa, şanslısınız. Second Space özelliği, verilerinizi paylaşmadan yüklü uygulamalarınızı diğer kullanıcılarla paylaşmanıza olanak tanır.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve arama çubuğunu kullanarak Second Space'i arayın.

Adım 2: İkinci alanı aç seçeneğine dokunun.

1742322744189.png1742322751986.png

5. Yöntem : Google Play Aile Paylaşımını kullanın​

Bazen, uygulamalar, filmler, oyunlar, TV şovları vb. gibi Google Play'den satın aldığımız verileri başka biriyle paylaşmak isteriz. Bunun için genellikle Google hesabımızı onların cihazına ekleriz. Açıkça, her şeyi senkronize edecektir.

Alternatif olarak, Google Play Aile Paylaşımı'nı kullanabilirsiniz. Satın aldığınız Google Play verilerini en fazla 5 aile üyesiyle paylaşmanızı sağlar. Bunu Google hesaplarını kullanarak yapabilirler. Yani temel olarak, Google hesabınızı eklemenize gerek kalmaz, böylece hiçbir şeyi senkronize etmekten kurtulursunuz.

Etiketler
android google hesabı eklemenin yöntemleri google hesabı eklemenin yöntemleri senkronizasyon yapmadan google hesap ekleme
Üst Alt