Yaygın Düzeltme Yöntemleri
- Cihazı yeniden başlatın : Fiziksel Güç düğmesine uzun basın ve güç menüsünden Yeniden Başlat'ı seçin.
- Cihaz tarihini ve saatini düzeltin : Ayarlar uygulamasını açın, Sistem'e dokunun ve Tarih ve saat'i seçin. Telefonun tarih ve saatini düzeltmek için Saati otomatik olarak ayarla'yı açın.
- VPN Bağlantısını Kes : Özel VPN uygulamasını açın ve etkin bağlantıyı devre dışı bırakmak için Bağlantıyı Kes'e dokunun.
- Gereksiz uygulamaları silin : Android ayarlarına erişin, Uygulamalar'ı seçin ve yüklü uygulamaların listesini inceleyin. Kaldırmak için bir uygulamaya dokunun ve Kaldır'ı seçin.
- Android'i güvenli modda başlatın : Fiziksel Güç düğmesine uzun basın ve güvenli mod istemini almak için Yeniden Başlat'ı birkaç saniye basılı tutun. Güvenli modda yeniden başlatmak için Tamam'a dokunun ve sorunun devam edip etmediğini kontrol etmek için Google Play Store'u başlatın.
- Android telefonunuzu güncelleyin : Android ayarlarını açın > Sistem Güncelleme'yi seçin > Şimdi Yükle'ye dokunun (varsa) ve cihazınızı güncelleyin.
1. Düzeltme Yöntemi : Google Play Store'u Durdurmaya Zorla
Google Play Store uygulamasını zorla kapatmak, uygulamanın aniden çökmesine neden olan mevcut aksaklıkları düzeltir.Adım 1: Google Play Store simgesine uzun dokunun > Uygulama bilgilerini seçin.
Adım 2: Durdurmaya zorla öğesine dokunun , birkaç saniye bekleyin ve uygulamayı yeniden açın.
2. Düzeltme Yöntemi : Google Play Store ve Google Play Hizmetleri için Önbelleği ve Verileri Temizle
Eski veya bozuk uygulama verileri, Google Play Store'un Android'de rastgele durmasının arkasındaki yaygın bir suçludur. Bunu düzeltmek için Google Play Store ve Google Play Hizmetleri önbelleğini ve uygulama verilerini manuel olarak temizleyin.Not: Google Play Store, listelenen uygulama verilerini temizledikten sonra hesap kimlik doğrulaması gerektirebilir.
Adım 1: Uygulama bilgilerini açmak için Google Play Store simgesine uzun dokunun > Depolama ve önbellek öğesini seçin > Önbelleği temizle öğesine , ardından Depolamayı temizle öğesine dokunun.
Adım 2: Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve Google Play hizmetlerini bulun > Depolama ve önbellek'i seçin > Önbelleği temizle ve Depolamayı temizle'ye dokunun.
3. Düzeltme Yöntemi : Google Play Store ve Google Play Hizmetleri Güncellemelerini Kaldırın
Google Play Store ve Google Play Hizmetleri güncellemelerini kaldırmak , bunları fabrika sürümlerine geri yükler ve "Google Play Store durdu" hatasına neden olan sorunları giderir.Adım 1: Google Play Store uygulama bilgilerini açın (yukarıdaki adımları kontrol edin), sağ üstteki üç dikey noktayı seçin ve Güncellemeleri kaldır öğesine dokunun.
Adım 2: Yüklü uygulamalar altında Google Play hizmetlerini açın > sağ üstteki üç dikey nokta menüsüne dokunun > Güncellemeleri kaldır seçeneğini seçin.
4. Düzeltme Yöntemi : Google Play Sistem Güncellemesini Kontrol Edin
Android cihazınızda Google Play Store sık sık duruyorsa, cihaz ayarlarından yeni güncellemeleri kontrol edip yükleyin.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Güvenlik'e dokunun > Google Play sistem güncellemesi'ni seçin.
Adım 2: Sağ alt taraftaki Güncellemeleri kontrol et seçeneğine dokunun > mevcut Google Play sistem güncellemelerini yükleyin.
5. Düzeltme Yöntemi : Google Hesabınızı Kaldırın ve Ekleyin
Google hesabınızı silmek ve eklemek , Android telefonlarda Google Play Store uygulaması sorunlarını çözmenin bir diğer kullanışlı yoludur.Adım 1: Android ayarlarını açın > Hesaplar > Google hesabınızı seçin.
Adım 2: Hesabı kaldır'ı seçin > silmek için ekrandaki talimatları izleyin.
Adım 3: Hesaplar bölümündeki Hesap ekle seçeneğini kullanarak Google hesabınızı yeniden ekleyin.
6. Düzeltme Yöntemi : Android Telefonunuzu Fabrika Ayarlarına Sıfırlayın
Hiçbir şey işe yaramazsa, Fabrika Ayarlarına Sıfırlama seçeneğini kullanarak Android cihazınızı fabrika varsayılanlarına sıfırlayın.Not: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce tüm cihaz verilerinizi yedekleyin.
Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Sistem'i seçin > Sıfırlama seçenekleri'ne dokunun.
Adım 2: Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğini seçin > İşleminizi onaylamak için sağ alttaki Tüm verileri sil öğesine dokunun.