Samsung, OnePlus ve Pixel cihazları için prosedürü listeleyeceğiz. Başka bir Android cihaz kullanıyorsanız, prosedür muhtemelen benzer kalacaktır. Özelliği bulamazsanız hayal kırıklığına uğramayın, Play Store'dan üçüncü taraf bir uygulama kullanabilirsiniz.
Android'de Erişilebilirlik Menüsü (Düğmesi) Nasıl Etkinleştirilir ve Kullanılır
Çoğu Android cihazda bu özellik Erişilebilirlik Menüsü, Yardımcı Top, Yardımcı Menü veya hatta Quickball olarak adlandırılır. İşte Android cihazınızdaki Ayarlar uygulamasından bunu nasıl etkinleştirebileceğiniz.
Samsung Cihazlarında Asistan Menüsünü Etkinleştirme
Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın. Erişilebilirlik'e dokunun.Adım 2: 'Etkileşim ve Beceri'ye dokunun.
Adım 3: 'Asistan Menüsü' için geçişi açın ve İzin Ver'e dokunun. Ekrandaki yüzen düğmeye dokunduğunuzda Asistan Menüsü açılacaktır.
Pixel Cihazlarda Erişilebilirlik Menüsünü Etkinleştir
Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın. Erişilebilirlik'e dokunun.Adım 2: Erişilebilirlik menüsüne dokunun.
Adım 3: Erişilebilirlik Kısayol Menüsü için geçiş düğmesini açın.
Adım 4: İzinleri vermek için İzin Ver'e dokunun.
Adım 5: Menüyü açmak için ekranınızdaki kısayola dokunun. Bir öğe listesi göreceksiniz ve bir sonraki öğe grubuna geçmek için ok işareti simgesine dokunabilirsiniz.
OnePlus Cihazlarında Yardımcı Topu Etkinleştir
Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın. Ek Ayarlar'a dokunun.
Adım 2: Yardımcı Topu Seçin.
Adım 3: Yardımcı Top için geçişi açın. Yüzen düğmeye her dokunduğunuzda seçenekler menüsünü etkinleştirmek için Menüye Dokun kutusunu işaretleyin.
Adım 4: Ayarlar sayfasında, Yardımcı Top'ta değiştirmek istediğiniz bir simgeye dokunabilirsiniz. Ayrıca, Yardımcı Top'un şeffaflığını da kontrol edebilirsiniz.