Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Nasıl Yapılır?Android'de Uygulamaları Gizlemek için Ana Ekran (Launchers) Uygulamaları
Yeni bir uygulama başlatıcısı yüklediğinizde, bunu cihazınızda varsayılan yapmalısınız. Aksi takdirde, ana sayfa düğmesini kullandığınızda, cihazınız varsayılan sistem başlatıcısına geri döner.
Ayarlar uygulamasını açın > Ana Ekran ayarlarına dokunun > Play Store'dan bir başlatıcı yükledikten sonra varsayılan başlatıcıyı değiştirin.
1. Lean Launcher: Temel Özelliklere Sahip Basit Başlatıcı
Lean Launcher, yalnızca temel özelliklerle gelen basit bir başlatıcıdır. Tıpkı stok Android uygulama başlatıcısı gibi çalışmak üzere tasarlanmıştır. Uygulamaları gizleme özelliği içerir ve işte bunu nasıl yapacağınız.
Adım 1: Google Play Store'dan Lean Launcher'ı indirin ve yükleyin. Başlatıcıyı tercihlerinize göre ayarlayın.
Adım 2: Daha sonra ana ekranda herhangi bir yere dokunup basılı tutun ve Ana Sayfa Ayarları'nı seçin.
Adım 3: Uygulamaları Düzenle'yi seçin ve Uygulamaları Gizle'yi seçin . Cihazınıza yüklenen uygulamaların bir listesini bulacaksınız ve istediklerinizi gizleyebilirsiniz.
Artıları
Hafif bir uygulama – eski cihazlarda bile hızlı ve duyarlı.
Başlatıcı, kilitlemek için çift dokunma gibi çeşitli hareketleri destekler.
Başlatıcıda açık ve koyu tema seçenekleri sunuluyor.
Eksileri
Açık kaynaklı bir proje olduğu için diğerleri kadar sık güncelleme almayabilir.
2. Action Launcher: Özellik Zengini Stok Android Başlatıcısı
Action Launcher da bir Android başlatıcısı gibi görünse ve hissettirse de, bir ton özelleştirme özelliği sunar. İşte uygulamaları gizlemenin yolu.
Adım 1: Action Launcher'ı Google Play Store'dan yükleyin ve kurulumu tamamlayın. Ana ekranda herhangi bir yere dokunup basılı tutun, Ayarlar'ı seçin ve Uygulama Çekmeceleri'ne dokunun.
Adım 2: Ardından Gizli Uygulamalar'ı seçin ve gizlemek istediğiniz uygulamaları seçin. İşiniz bittiğinde sol üstteki onay işareti simgesine dokunmayı unutmayın.
Artıları
Birçok özelleştirme seçeneği sunar.
Görünüşü ve hissiyatı stok Android başlatıcısı gibi.
Cihazınızda bulunan mevcut bir başlatıcıdan uygulama düzeninizi içe aktarabilirsiniz.
Cihazınızdaki kontrolleri ve özellikleri hızla tetiklemek için hareketler sunar.
Eksileri
Premium versiyonu satın alırken çıkan reklamlar ve pop-up'lar can sıkıcı olabiliyor.
Düşük donanımlı bir Android cihazda başlatıcı yavaş çalışabilir ve çökebilir.
Fiyat: Ücretsiz; Uygulama içi satın alımlar: 4,99$'dan itibaren
3. Akıllı Başlatıcı: Uygulamaları Benzersiz Şekilde Sıralayın
Smart Launcher, Android'de bulunan en fazla özellik barındıran başlatıcılardan biridir. Uygulamaları üretkenlik, yardımcı programlar, oyunlar vb. gibi kategorilere göre sıralayarak benzersiz bir görüntüleme yaklaşımı sunar. İşte uygulamaları gizleme yöntemi.
Adım 1: Google Play Store'dan Smart Launcher'ı indirin ve yükleyin. Başlatıcıyı ayarlayın ve ana ekranda herhangi bir yere dokunup basılı tutun.
Adım 2: Tüm ayarları görmek için yukarı kaydırın ve Güvenlik ve Gizlilik'i seçin. Gizli uygulamaları yönet'e dokunun ve istediğiniz tüm uygulamaları gizleyin.
Artıları
Eğer stok Android başlatıcısından uzaklaşmak istiyorsanız, başlatıcının beğeneceğiniz benzersiz bir arayüzü var.
Uygulama çekmecesinde uygulamalarınızı etkili bir şekilde düzenlemek için çeşitli seçenekler.
Başlatıcının arama çubuğu uygulamaları, kişileri, hızlı eylemleri ve web sonuçlarını bulmanıza yardımcı olur.
Eksileri
Başlatıcıya ve varsayılan düzenine alışmanız zaman alabilir.
Özelliklerinin çoğu ücretli; sık sık premium versiyonunu satın almamı isteyen pop-up'larla karşılaştım.
Fiyat: Ücretsiz; Uygulama içi satın alımlar: 0,49$ ve üzeri
4. Microsoft Launcher: Üretkenliğe Odaklı Bir Başlatıcı
Microsoft Launcher, Windows'un yapımcıları tarafından geliştirilen, özelliklerle dolu bir uygulama başlatıcısıdır. Üretkenliğinizi artıracak bir dizi özellik içerir.
Adım 1: Microsoft Launcher uygulamasını telefonunuza yükleyin ve açın. Varsayılan başlatıcınız olarak ayarlayın.
Adım 2: Ana ekranda herhangi bir boş alana uzun basın ve Başlatıcı Ayarları'nı seçin.
Adım 3: Ana ekrana gidin ve ardından Gizli uygulamalar'a gidin. Uygulamaları gizle'ye dokunun ve gizlemek istediğiniz uygulamaları seçin. Bitti'ye dokunun.
Artıları
Yenileyici bir kullanıcı arayüzüne sahip, özelliklerle dolu bir başlatıcı, ancak stok Android'in tanıdık yapısından da uzaklaşmıyor.
Besleme, hatırlatıcılar, takvim etkinlikleri ve bildirimler gibi önemli bilgileri tek bakışta görüntüler.
Hızlı hareketler, eylemleri ve kısayolları kolayca tetiklemenize yardımcı olur.
Eksileri
Başlatıcı eski Android cihazlarda kaynak sıkıntısı yaşayabilir ve çökebilir.
Başlatıcıyla birlikte gelen varsayılan duvar kağıtları vasat.
Nova Launcher, Action Launcher vb. gibi basit bir başlatıcıdan geçiş yapıyorsanız ana ekranın karmaşık olduğunu görebilirsiniz.