Nasıl Yapılır? Android'de Uygulamaları Gizlemek için Ana Ekran (Launchers) Uygulamaları

1000074979.jpg

Varsayılan Başlatıcı Nasıl Değiştirilir?​

Yeni bir uygulama başlatıcısı yüklediğinizde, bunu cihazınızda varsayılan yapmalısınız. Aksi takdirde, ana sayfa düğmesini kullandığınızda, cihazınız varsayılan sistem başlatıcısına geri döner.

Ayarlar uygulamasını açın > Ana Ekran ayarlarına dokunun > Play Store'dan bir başlatıcı yükledikten sonra varsayılan başlatıcıyı değiştirin.

1743621316721.jpeg1743621325441.jpeg1743621333366.jpeg

1. Lean Launcher: Temel Özelliklere Sahip Basit Başlatıcı​

Lean Launcher, yalnızca temel özelliklerle gelen basit bir başlatıcıdır. Tıpkı stok Android uygulama başlatıcısı gibi çalışmak üzere tasarlanmıştır. Uygulamaları gizleme özelliği içerir ve işte bunu nasıl yapacağınız.

Adım 1: Google Play Store'dan Lean Launcher'ı indirin ve yükleyin. Başlatıcıyı tercihlerinize göre ayarlayın.

Adım 2: Daha sonra ana ekranda herhangi bir yere dokunup basılı tutun ve Ana Sayfa Ayarları'nı seçin.

Adım 3: Uygulamaları Düzenle'yi seçin ve Uygulamaları Gizle'yi seçin . Cihazınıza yüklenen uygulamaların bir listesini bulacaksınız ve istediklerinizi gizleyebilirsiniz.

1743621732128.png

Artıları
  • Hafif bir uygulama – eski cihazlarda bile hızlı ve duyarlı.
  • Başlatıcı, kilitlemek için çift dokunma gibi çeşitli hareketleri destekler.
  • Başlatıcıda açık ve koyu tema seçenekleri sunuluyor.
Eksileri
  • Açık kaynaklı bir proje olduğu için diğerleri kadar sık güncelleme almayabilir.
  • Arayüz eski görünüyor.
Fiyat: Ücretsiz

2. Action Launcher: Özellik Zengini Stok Android Başlatıcısı​

Action Launcher da bir Android başlatıcısı gibi görünse ve hissettirse de, bir ton özelleştirme özelliği sunar. İşte uygulamaları gizlemenin yolu.

Adım 1: Action Launcher'ı Google Play Store'dan yükleyin ve kurulumu tamamlayın. Ana ekranda herhangi bir yere dokunup basılı tutun, Ayarlar'ı seçin ve Uygulama Çekmeceleri'ne dokunun.

Adım 2: Ardından Gizli Uygulamalar'ı seçin ve gizlemek istediğiniz uygulamaları seçin. İşiniz bittiğinde sol üstteki onay işareti simgesine dokunmayı unutmayın.

1743621950101.png

Artıları
  • Birçok özelleştirme seçeneği sunar.
  • Görünüşü ve hissiyatı stok Android başlatıcısı gibi.
  • Cihazınızda bulunan mevcut bir başlatıcıdan uygulama düzeninizi içe aktarabilirsiniz.
  • Cihazınızdaki kontrolleri ve özellikleri hızla tetiklemek için hareketler sunar.
Eksileri
  • Premium versiyonu satın alırken çıkan reklamlar ve pop-up'lar can sıkıcı olabiliyor.
  • Düşük donanımlı bir Android cihazda başlatıcı yavaş çalışabilir ve çökebilir.
Fiyat: Ücretsiz; Uygulama içi satın alımlar: 4,99$'dan itibaren

3. Akıllı Başlatıcı: Uygulamaları Benzersiz Şekilde Sıralayın​

Smart Launcher, Android'de bulunan en fazla özellik barındıran başlatıcılardan biridir. Uygulamaları üretkenlik, yardımcı programlar, oyunlar vb. gibi kategorilere göre sıralayarak benzersiz bir görüntüleme yaklaşımı sunar. İşte uygulamaları gizleme yöntemi.

Adım 1: Google Play Store'dan Smart Launcher'ı indirin ve yükleyin. Başlatıcıyı ayarlayın ve ana ekranda herhangi bir yere dokunup basılı tutun.

Adım 2: Tüm ayarları görmek için yukarı kaydırın ve Güvenlik ve Gizlilik'i seçin. Gizli uygulamaları yönet'e dokunun ve istediğiniz tüm uygulamaları gizleyin.

1743622110661.png

Artıları
  • Eğer stok Android başlatıcısından uzaklaşmak istiyorsanız, başlatıcının beğeneceğiniz benzersiz bir arayüzü var.
  • Uygulama çekmecesinde uygulamalarınızı etkili bir şekilde düzenlemek için çeşitli seçenekler.
  • Başlatıcının arama çubuğu uygulamaları, kişileri, hızlı eylemleri ve web sonuçlarını bulmanıza yardımcı olur.
Eksileri
  • Başlatıcıya ve varsayılan düzenine alışmanız zaman alabilir.
  • Özelliklerinin çoğu ücretli; sık sık premium versiyonunu satın almamı isteyen pop-up'larla karşılaştım.
Fiyat: Ücretsiz; Uygulama içi satın alımlar: 0,49$ ve üzeri

4. Microsoft Launcher: Üretkenliğe Odaklı Bir Başlatıcı​

Microsoft Launcher, Windows'un yapımcıları tarafından geliştirilen, özelliklerle dolu bir uygulama başlatıcısıdır. Üretkenliğinizi artıracak bir dizi özellik içerir.

Adım 1: Microsoft Launcher uygulamasını telefonunuza yükleyin ve açın. Varsayılan başlatıcınız olarak ayarlayın.

Adım 2: Ana ekranda herhangi bir boş alana uzun basın ve Başlatıcı Ayarları'nı seçin.

Adım 3: Ana ekrana gidin ve ardından Gizli uygulamalar'a gidin. Uygulamaları gizle'ye dokunun ve gizlemek istediğiniz uygulamaları seçin. Bitti'ye dokunun.
1743622235221.png

Artıları

• Yenileyici bir kullanıcı arayüzüne sahip, özelliklerle dolu bir başlatıcı, ancak stok Android'in tanıdık yapısından da uzaklaşmıyor.
  • Besleme, hatırlatıcılar, takvim etkinlikleri ve bildirimler gibi önemli bilgileri tek bakışta görüntüler.
  • Hızlı hareketler, eylemleri ve kısayolları kolayca tetiklemenize yardımcı olur.
Eksileri
  • Başlatıcı eski Android cihazlarda kaynak sıkıntısı yaşayabilir ve çökebilir.
  • Başlatıcıyla birlikte gelen varsayılan duvar kağıtları vasat.
  • Nova Launcher, Action Launcher vb. gibi basit bir başlatıcıdan geçiş yapıyorsanız ana ekranın karmaşık olduğunu görebilirsiniz.
Fiyat: Ücretsiz

Etiketler
ana ekran (launchers) uygulaması değiştirme android uygulama gizleme android'de uygulamaları gizlemek
Üst Alt