Nasıl Yapılır? Android'de WhatsApp'ın Yeni Mesaj Bildirimlerini Kontrol Etme Sorununu Düzeltme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 95
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
WhatsApp-checking-for-new-notification-error_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9.webp

Temel Düzeltmeler​

• Cihazınızı internete bağlayın: Çoğu durumda bildirim, cihaz internete bağlanır bağlanmaz kaybolur.
  • Cihazınızı yeniden başlatın: Basit bir yeniden başlatma genellikle teknik sorunları çözer, bu nedenle cihazınızı yeniden başlatın ve bunun işe yarayıp yaramadığına bakın.
  • WhatsApp'ı güncelleyin: Güncel olmayan sürümlerde bildirim hataları olabilir. Cihazınızda en son WhatsApp sürümünün yüklü olduğundan emin olun.

1. Düzeltme : Veri Tasarrufunu Kapatın​

Cihazınızda veri tasarrufu özelliği etkinse, WhatsApp'ın bildirim almasını kısıtlayabilir.

Adım 1: Ayarlar > Ağ ve İnternet > Veri Tasarrufu'na gidin.
Adım 2: Veri Tasarrufu Kullan seçeneğini kapatın.

1759684505755.webp

2. Düzeltme : Arka Plan Veri Kullanımını Etkinleştirin​

Adım 1: Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > Mobil veri ve Wi-Fi'ye gidin.
Adım 2: Arka plan verilerini açın.

1759684525457.webp

3. Düzeltme : Pil Tasarrufu Modunu Kapatın​

Pil tasarrufu, pil gücünden tasarruf etmek için arka plan uygulama etkinliğini sınırlar. Bu özellik etkinleştirildiğinde, WhatsApp düzgün çalışmaz ve sürekli olarak yeni mesaj kontrolü yapar.

Adım 1: Ayarlar > Pil > Pil Tasarrufu'na gidin.
Adım 2: Pil Tasarrufunu Kullan seçeneğini kapatın.

1759684542742.webp

WhatsApp Neden Yeni Mesajları Kontrol Ediyor Diyor?​

WhatsApp, görüntülenecek yeni mesaj olmasa bile "Yeni mesajlar kontrol ediliyor" diyor. Bu, yavaş veya dengesiz bir internet bağlantısından kaynaklanıyor olabilir. Bir diğer neden de güncel olmayan bir uygulama sürümü olabilir. WhatsApp'ınızı güncellemediyseniz, yeni mesajları kontrol etmekte zorlanabilir ve bu da bu bildirimi tetikleyebilir. Ayrıca, cihazınızda arka plan veri kısıtlamaları varsa, bu da sürekli "Yeni mesajlar kontrol ediliyor" bildiriminin görüntülenmesine neden olabilir.

Etiketler Etiketler
android bildirim gelmiyor android whatsapp hata çözümü whatsapp bildirim ayarları whatsapp bildirim sorunu whatsapp yeni mesaj uyarısı
Geri
Üst Alt