Nasıl Yapılır? Android'den Google Drive'a Fotoğraf Yüklemenin En İyi Yolları

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 103
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
upload-photos-to-google-drive-from-android-fr_05be6e9b9d53d1d1680b6ab56f4753b7_4d470f76dc99e1...webp

Google'ın bulut depolama hizmeti Google Drive, hayatımızı birçok yönden kolaylaştırdı. Fotoğraflarınızı veya diğer dosya türlerini kaydedebilir ve bunlara dünyanın herhangi bir yerinden veya herhangi bir cihazdan erişebilirsiniz. Fotoğrafları Google Drive'a kaydetmek, bilgisayar kullanmadan saklamanıza yardımcı olur. Peki, bir Android telefondan fotoğraflar Google Drive'a nasıl kaydedilir? Burada, Android telefonlardan Google Drive'a nasıl fotoğraf yükleyeceğinizi anlatacağız.

Android tabanlı telefon ve tabletlerden Google Drive'a fotoğraf ve diğer dosyaları üç farklı şekilde yükleyebilirsiniz. Bu üç yöntemden ilk ikisinde
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Not: Google Drive'a eklenen fotoğraflar genel Google Drive depolama kotanızdan düşülecektir .

1. Yöntem : Google Drive Uygulamasını Kullanarak Yükleme​

Tek veya birden fazla fotoğraf, video vb.'yi Google Drive'a yüklemenin en kolay yollarından biri, Google Drive uygulamasındaki yerleşik yükleme işlevini kullanmaktır. Yapmanız gerekenler şunlardır.

Adım 1: Telefonunuzda yüklü değilse Google Drive Android uygulamasını yükleyin.

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

2. Adım: Telefonunuzda Google Drive uygulamasını başlatın. Artık fotoğrafları doğrudan kök dizine veya belirli bir klasöre yükleyebilirsiniz. İkinci seçenek için, klasörü açmak üzere üzerine dokunun ve ardından bir sonraki adıma geçin.

Adım 3 : Kayan Ekle simgesine dokunun ve açılan ekrandan Yükle butonuna basın.

1759430690116.webp

4. Adım: Dosya Gezgini uygulaması açılacaktır. Google Drive'a yüklemek istediğiniz fotoğrafa dokunun. Fotoğraf Google Drive'a eklenecek ve fotoğrafın durumunu göreceksiniz.

1759430709306.webp

1 İpucu : Birden Fazla Fotoğraf Yükleyin​

Birden fazla fotoğraf yüklemek için, fotoğraflardan herhangi birine dokunup basılı tutarak seçin. Ardından, diğer fotoğraflara dokunarak seçin. Son olarak, fotoğrafları Drive'a yüklemek için üst taraftaki Seç seçeneğine dokunun. Uygulama sizi dosya yükleme işleminin devam ettiği Google Drive ekranına yönlendirecektir.

1759430735382.webp

2 İpucu : Daha Fazla Dosya Görüntüle​

Dosya Gezgini açıldığında yalnızca son kullanılan dosyaları göreceksiniz. Diğer klasörlerdeki fotoğraflara göz atmak için üstteki üç çubuk simgesine dokunun. Alternatif olarak, doğrudan Dosya Gezgini'nden fotoğraf yüklemek için başka bir galeri uygulamasını görüntüleyip açabilirsiniz.

1759430749694.webp

2. Yöntem : Doğrudan Diğer Uygulamalardan Yükleme​

Bu yöntemde, fotoğraf eklemek istediğiniz her seferinde Google Drive uygulamasını açmanıza gerek kalmaz. Dosya Yöneticisi, Galeri veya sohbet uygulamaları gibi herhangi bir uygulamanın Paylaş menüsünü kullanarak herhangi bir Google Drive klasöründeki fotoğrafları yükleyebilirsiniz.

İşte adımlar:

Not : Aşağıdaki adımlar Galeri uygulamasında gerçekleştirilmiştir, ancak diğer uygulamalar için de kullanılabilir. Ayrıca, bu yöntemin çalışması için telefonunuzda Google Drive uygulamasının yüklü olması gerekir.

Adım 1: Fotoğrafı Google Drive'a eklemek istediğiniz uygulamayı başlatın. İstediğiniz fotoğrafı açın veya birden fazla fotoğraf seçin.

2. Adım: Paylaş simgesine dokunun. Menüde Drive (veya Drive'a Kaydet) simgesini bulun. Üzerine dokunun.

1759430780325.webp

3. Adım : Drive'a Kaydet ekranı açılacaktır. Fotoğrafın adını yazın veya önerilen adı kullanın. Birden fazla hesap eklenmişse, gerekli hesabı seçin. Ayrıca, fotoğrafı kaydetmek istediğiniz Google Drive klasörünü de seçin. Farklı bir hesap veya klasör seçmek için seçeneklere dokunun.

1759430810022.webp

Klasörler söz konusu olduğunda, Google Drive uygulamasına yönlendirileceksiniz. İstediğiniz klasörü seçmek için üst taraftaki geri düğmesini kullanın. İstediğiniz klasöre ulaştığınızda, alttaki Seç'e dokunun.

İpucu: Üst taraftaki klasör simgesini kullanarak yeni bir Google Drive klasörü oluşturun.

1759430824240.webp

Adım 4: Tekrar Drive'a Kaydet ekranına ulaşacaksınız. Kaydet'e dokunun.

1759430836272.webp

Fotoğrafları Google Drive'a Ekledikten Sonra Galeriden Silebilir misiniz?​

Birçok kullanıcı, Google Drive'a yükledikleri fotoğrafları telefonlarının Galeri uygulamasından silip silemeyeceklerini merak ediyor. Yukarıdaki iki yöntemi de kullanıyorsanız, cevap evet. Fotoğrafları Drive'a yükledikten sonra, Galeri uygulamasından güvenle silebilirsiniz. Google Fotoğraflar'da olduğu gibi ikisi birbirine bağlı değil. Fotoğrafları Google Drive'da görüntüleyebilirsiniz. Ancak, Google Drive uygulamasından silmeyin.

İpucu: Fotoğraflarınızı nereye kaydetmeniz gerektiğini öğrenin – Google Fotoğraflar mı yoksa Drive mı ?

3. Yöntem : Fotoğrafları Otomatik Olarak Senkronize Etme ve Klasör Ekleme​

Yukarıdaki iki yöntemin işlevselliği sınırlıdır. İlk olarak, Google Drive'da otomatik fotoğraf senkronizasyon özelliği yoktur. İkinci olarak, mobil uygulamayı kullanarak Drive'a klasör yükleyemezsiniz. Aynı amaç için Drive'ı bilgisayarda kullanmanız gerekecektir.

Neyse ki, bu iki sınırlamanın da üstesinden üçüncü taraf uygulamalarla gelinebilir. Fotoğrafların Google Drive ile otomatik olarak nasıl senkronize edileceğini ve Android'de klasörlerin Google Drive'a nasıl yükleneceğini ele aldık.

Düzenli Yedeklemeler Alın​

Yukarıdaki yöntemler, fotoğraflarınızı Google Drive'a kaydetmenize yardımcı olacaktır. Çok sayıda fotoğraf yüklemeniz gerekiyorsa, hepsini aynı anda yüklemeyin. Genellikle ağ veya diğer sorunlar nedeniyle senkronizasyon sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Fotoğrafları küçük gruplara ayırıp her grubu ayrı ayrı yüklemenizi öneririz.

Etiketler Etiketler
android bulut depolama yükleme android google drive fotoğraf yükleme android’den google drive’a dosya aktarma google drive fotoğraf senkronizasyonu google drive fotoğraf yedekleme android google drive’a resim ekleme android
Geri
Üst Alt