Haber Ankara, Bolu ve Afyonkarahisar’da orman yangını: Alevlerle mücadele sürüyor

Ankara, Bolu ve Afyonkarahisar’da orman yangını: Alevlerle mücadele sürüyor

Ankara, Bolu ve Afyonkarahisar’da alevlerle mücadele sürüyor. Başkent Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan yangın Bolu’nun Gerede ilçesine sıçradı. Alevlerin tehdit ettiği bir köy tahliye edildi. Ankara-Bolu'daki yangın ile Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde çıkan yangınlara ekiplerin müdahalesi sürüyor.

7ZU2tXkYs0CwiYKta6edWg.jpg

Ankara, Bolu ve Afyonkarahisar’da orman yangını çıktı. Üç kentte de alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Rn8eWgj6S0KobvbmJFuTDw.jpg

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın Bolu’nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçradı. Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde henüz bilinmeyen nedenle otluk alanda yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter sevk edildi.
Mbmfu0mRlEa-rTeawg3n7Q.jpg

Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın daha sonra Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Alevlerin etkilediği Demirler Köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin bölgedeki yangın söndürme çalışmaları sürerken Ankara Valisi Vasip Şahin, yangının insan kaynaklı olduğunu açıkladı. Vali Şahin, "Gerekli incelemeler yapılıyor." dedi.
y7-1UMlw2EW-MboP7Cr7Ww.jpg

AFAD'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. "Bugün saat 12.28 sıralarında Gerede ilçesi Demirler köyü mevkiinde orman yangını meydana gelmiştir.İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımız yangın söndürme çalışmalarına ilk andan itibaren başlamış olup; müdahale çalışmaları havadan ve karadan aralıksız devam etmektedir.Demirler köyünde tedbir amacıyla 36 hane tahliye edilerek güvenli bölgeye alınmıştır.Çalışmalara destek vermek amacıyla Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya il AFAD müdürlüklerimizden ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.
sVDjMK-K2kq-L9xaW-NPCQ.jpg

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor. Akharım beldesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.
ojauS-IxnU6wDEgjmQicBQ.jpg

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangına karadan müdahale etmeye başladı.
54HItPUKg0uP07hhDty5rw.jpg

İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı.Deliömerler Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
b9ijQRICLEefdlkdAd86Sw.jpg

Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 uçak, 8 helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal aracı, 5 dozer ve 5 yer ekibi sevk edildi. Ekipler sarp arazide etkili olan yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun çalışma yürüttü. Yangın kontrol altına alındı, ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.
 
Üst Alt