Haber İstanbul'dan köyüne geri döndü: 3 yılda koyun sürüsünü 5 kat büyüttü!

İstanbul'dan köyüne geri döndü: 3 yılda koyun sürüsünü 5 kat büyüttü!

İstanbul'da inşaatlarda çalışan 8 çocuk babası Feyat Polat, 3 yıl önce Van'ın Köycük Mahallesi'ne döndü. Devlet desteğiyle hayvancılığa başlayan Polat, 100 koyunla başladığı sürüyü 3 yıl içinde 520 koyuna yükseltti.

93fVgbo9QkiVbrpJ_iFSyg.jpg

Van'ın Erciş'e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Köycük Mahallesi'nde yaşayan Feyat Polat, 15 yıl önce ailesini de alarak İstanbul'a yerleşti. İstanbul'da inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan Polat, 3 yıl önce doğup büyüdüğü memleketi Erciş ilçesinin Köycük Mahallesi'ne döndü.
NxLnTpmb-EOljE27E9VO9w.jpg

Feyat Polat, devletin köye dönüş projeleri kapsamında verdiği desteği öğrenerek 100 koyun aldı. Yaşadığı mahallede çiftlik kuran Polat, 3 yıl içinde 100 olan koyunu 520'ye çıkardı.
muS9C3VFcUCDDnYgXR7pZQ.jpg

Şimdi hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Polat'ın 8 çocuğundan 4'ü üniversite okurken, diğer çocukları da ortaokul ve ilkokula gidiyor.
9WxFzFyCgkiCAHDc4V9HPg.jpg

Devletten proje kapsamında destek aldığını anlatan Feyat Polat, geçimini de artık hayvancılıkla sağladığını söyledi.
i-Gw20m0s025AJNinLuecg.jpg

İstanbul'da yaşadığı sürede inşaatlarda çalıştığını anlatan Polat, "Şehir hayatı beni boğunca 3 yıl önce köyüme döndüm. Köye dönünce burada kendime çiftlik kurdum. Devlet desteğiyle 100 koyun aldım. Sonraki yıl sağladığım kazançla da 50 koyun satın aldım. Bu koyunları 3 yıl boyunca bir bebek gibi besleyerek, sayıyı 520' ye çıkardım." diye konuştu.
OyrifEEeO0SH9JQgkrmxOA.jpg

63Fx84bEpkK03n_VoJ-zQQ.jpg

fhcIpembgU2m8GwIwlt-Jg.jpg

Üst Alt