Haber Antalya, Bolu ve Bingöl'deki yangın kontrol altında

Antalya, Bolu ve Bingöl'deki yangın kontrol altında

Antalya'nın Akseki ilçesinde dün çıkan orman yangını gece boyunca devam eden müdahale ile kontrol altına alındı. Öte yandan ekiplerin müdahalesiyle Bolu'daki yangın da söndürüldü. Bingöl'de ise alevlerle mücadele devam ediyor.

Z_SxEYXKS06QEiTRpeS1kw.jpg

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Kuyucak Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
zjA7Fmup8kO3Gr741fPwrA.jpg

Alevlere sabah saatlerine kadar gece görüşlü helikopterlerin yanı sıra karadan da müdahale edildi.
reJNGVZ9l06rozB68IFmZw.jpg

Sabahın ilk saatlerinden itibaren ise 5 helikopter ve 2 uçak da söndürme çalışmalarına katıldı.
59aqdlBD6kmYV0gPtxO_WQ.jpg

Karadan da çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye araçları ve orman işçileriyle yapılan müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı.
aYHVWKNhS0mK5KXX68ZGbQ.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalya-Akseki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı.
jdnGdcs4XEqRxfBo6Uy3Uw.jpg

Güneyçalıca köyü mevkisinde ormanlık alanda dün çıkan ve yayılımı kısmen engellenen yangına, havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale sabah saatlerinde yeniden başladı.
nfZ42AZ4A0mbOuR8ijvu8A.jpg

İlk belirlemelere göre elektrik hattından kaynaklı çıktığı değerlendirilen yangına, Valilik koordinesinde 3 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı, arazözler, su tankerleri, ilk müdahale araçları, dozerler, hizmet araçları, 110 orman personeli ve vatandaşların da desteğiyle müdahale edildi. Yangın ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışması yürütülüyor.
q1rgpH_RXU2UsRdyyXWLGw.jpg

Kayalıdere-Tepebaşı köyleri arasında kalan ormanlık alanda yüksek gerilim hattının kopması nedeniyle sabah saatlerinde çıktığı belirtilen yangın da kontrol altına alındı.
6AMDj1jUik6by_lh77rVig.jpg

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını söndürmek için Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra çevre illerden gelen orman ve itfaiye personeli görev yaptı. Söndürme çalışmalarına 5 helikopter, 20 itfaiye aracı, su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 64 personel ve vatandaşlar da destek verdi.
JltEaTQ38ECU7lIvselZlA.jpg

Yangın, Valilik koordinesinde ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışması yapılıyor. Öte yandan Aşağıkınık köyü yakınlarındaki ormanlık alanda dün akşam çıkan yangın ise havadan ve karadan müdahaleyle sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda itfaiye ve arazöz çalışmalara destek verdi. Çalışmaların arazinin eğimli olması nedeniyle zorlu şartlarda yürütüldüğü bölgede, 27 Temmuz'da da yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın 29 Temmuz'da söndürülmüştü.
sMWuESyNDE6tgX0RjZJ7qw.jpg

Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
1qT8rXfxP0ex36hMpm0Jbw.jpg

Servi köyü kırsalındaki ormanlık alanda 14 Ağustos'ta henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına 2 helikopter, 4 arazöz, 5 ilk müdahale ve 2 itfaiye aracı, 3 iş makinesi ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, Genç Belediyesi itfaiye ekipleri ve sivil toplum kuruluşu gönüllüleriyle müdahale edildi.
s3O9ObfqAUCid70E5xLI8g.jpg

Sarp ve kayalık arazide sürdürülen çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
vMdTKXep70iPp6ePjOxTPg.jpg

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, sarp kayalık araziden dolayı zor koşullarda yangın söndürme çalışmalarının yapıldığını söyledi. Orman Genel Müdürlüğünün Kahramanmaraş ve Adana'dan yangın söndürme helikopteri gönderdiğini bildiren Çetiner, gerekli ekipman ve personelin görevlendirildiğini belirtti.
aNkc7SFwiUiluzjZpEtZfQ.jpg

Eskişehir'in Alpu ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
2BMSdU7W1kqY7IyqP2_SuQ.jpg

Dün ilçenin Taştepe mevkisindeki karaçam ve ardıç ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına havadan ve karadan müdahalede bulunuldu.
5BwQfTIdT0SydMk5wGa6ow.jpg

14 arazöz, 5 su tankeri, 3 itfaiye aracı, 3 iş makinesi ve 100'ü aşkın personelle yürütülen söndürme çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alındı.
RS1zvj5o5UOh1noo9QWI_Q.jpg

Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin de söndürme çalışmalarını takip etti.Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
EOU771Tzm0CU8S92vMLLnA.jpg

Ankara'nın Çubuk, Denizli'nin Acıpayam ilçeleri ile Afyonkarahisar'a bağlı Çatkuyu ile Olucak köyleri arasındaki orman yangınları da kontrol altına alınmıştı.
 
Üst Alt