Haber Antalya’da orman yangını | Bakan İbrahim Yumaklı: 1 ev yandı, 17 ev tahliye edildi

Antalya’da orman yangını | Bakan İbrahim Yumaklı: 1 ev yandı, 17 ev tahliye edildi

Antalya’nın Alanya ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, rüzgarın yön değiştirmesinin müdahaleyi güçleştirdiğini ama yangının gücünün büyük ölçüde kırıldığını aktardı. Bakan Yumaklı, yangından 1 evin etkilendiğini, 17 evin ise tahliye edildiğini söyledi.

pmhmlTEUBkG5-puX_zxKkA.jpg

Alanya'ya bağlı Dim Barajı mevkisinde saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını yayıldı.
gJPYd2CtpU-0k343yDwv8w.jpg

Yangın Dim Barajı'nın arka tarafına doğru ilerlerken, bölgeye çok sayıda kara ekibinin yanı sıra yangın söndürme helikopterleri de yönlendirildi.
sUEc8z1w9km6QuiqROEIGQ.jpg

Ulaşımın olduğu noktalara ekipler karadan müdahale ederken, sarp ve ulaşımın olmadığı noktalara ise helikopterler ve uçaklar barajdan aldıkları suyla müdahale etti.
dQto5XfNDEGlNRIkNYcL0w.jpg

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgede gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yangından 190 hektarlık alanın etkilendiğini söyleyen Yumaklı, 1 evin yandığını, 17 evin de boşaltıldığını söyledi. Yumaklı, rüzgarın yön değiştirmesinin müdahaleyi güçleştirdiğini ama yangının gücünün büyük ölçüde kırıldığını aktardı.
VVXCPqEp_EyguBxZRLQWxg.jpg

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.
aN10J7mkA0S2XxF9OHUeEw.jpg

Yangın söndürme çalışmalarına 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda kara ekibiyle müdahalede edilirken, araç sayısının yeni katılacaklarla artacağı belirtildi.
 
Üst Alt