Açık lise öğrencilerinin katılım sağlayacağı AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınavlarının bu yılki takvimi belli oldu. Açıköğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınavları aralık ayı içerisinde tamamlanacak. Sınav için artık son hazırlıklarını yapan öğreniler bir yandan da sınavın uygulanma şekline yönelik sorularına yanıt arıyor. Peki, AÖL sınavları ne zaman, nasıl yapılacak, sınav online mı olacak?
AÖL 1. dönem sınavları takvimi belli oldu. Buna göre; AÖL sınavları 9 Aralık 2022 tarihi saat 09.30 ile 20 Aralık 2022 tarihi saat 23:59 arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucunda bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanmış ancak Açık Öğretim Liselerinden mezun olamamış (Batı Avrupa ve Balkanlar Programı öğrencileri dâhil) öğrenciler 2021-4 Dönemi Online (Çevrim İçi) Ek Sınava katılabilecektir. MEB Açık Öğretim Kurumları 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 1.dönem Online (çevrim içi) sınavlarına; 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 1.dönem sınavları için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemini yaptıran aktif öğrenciler (Batı Avrupa ve Balkanlar Programı öğrencileri hariç) katılabilecek.
SINAV SAAT KAÇTA?
Açık Öğretim Kurumları 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınavları için online (çevrim içi) sınav sistemi 09.12.2022 (saat 09.30’dan) - 20.12.2022 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında açılacaktır.

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.