Haber "Araba mezarlığı" felaketin boyutunu gözler önüne seriyor

qboecbpRjE-Pox9H7ajbBg.jpg

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma uğrattığı Hatay'da enkaz altında kalan binlerce aracın götürüldüğü toplama alanları, "araba mezarlığı"nı andıran görünümleriyle dikkat çekti.

E09qYh2Qa0S0Qsx0RVxYBg.jpg

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay'da, binlerce insana mezar olan binaların enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Yıkıntıların kaldırılmasıyla moloz yığınlarının altında kalan araçlar da gün yüzüne çıkıyor.
fvaV7AeNxkCMkaRMn48b5g.jpg

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Trafik Vakfınca Türkiye'nin farklı yerlerinden görevlendirilen yaklaşık 60 ekip, hurda araçların bulunduğu enkazlara gidiyor.
uMmCK3cDi0y30MvBbdNmmw.jpg

Ekipler, plaka veya şase numaralarını kayıt altına aldıkları araçları, çekicilerle şehrin 3 noktasında kurulan toplama alanlarına getiriyor.
CKiHP8wMAk-LjX7mrm86NQ.jpg

Ezilmiş görüntüsü, kırık camları, kopan motor ve tekerleriyle adeta "araba mezarlığı"nı andıran binlerce otomobil, motosiklet ve kamyonetin bulunduğu alanlar, depremlerin yol açtığı yıkımı gösteriyor.
dGhFuTJ000SUcUlwAxyh0A.jpg

Bitlis'ten araç çekmek için görevlendirilen Osman Özcan, 10 gündür bölgede çalıştığını söyledi.
oblRL3bW7EeloabMm7xfEg.jpg

Kendi ekiplerinin günde yaklaşık 10 araç çektiğini aktaran Özcan, "Enkaz altında kalan araçlar çıkartıldığında yeri, konumu bize söyleniyor. Aldığımız aracın plakasından, yoksa motor şase numarasından sahiplerini tespit ediyoruz." diye konuştu.
QUHVynRHPEmYAsbHe7NLng.jpg

Özcan, hurda araçları aldıkları adresleri kaydettiklerini belirterek, "Sahibi ya da yasal mirasçıları da gelip buradan alıyorlar." dedi.
6evzrXBIpUWkPjvQKyOOtA.jpg

AyP0Qb74-kmYMCH-Fq1uAA.jpg

iobeCH4kL0y4mxSeDV6x0A.jpg

9uEVbxzuMkuVNdymrXQJZg.jpg

fBNy-rwREEy9aWYcDSL4fg.jpg

TYqc28vYvU-aYseB7kFBEA.jpg

MHz5WViqMUKrF8bLXwCqFQ.jpg

Xd0fB8u1_UaJvObGntk5Rw.jpg

qqS83O5AQUO_HPoQL_MRWw.jpg

jpFZRYo_9kCnB9NsMHbwrQ.jpg

cqbsgQMUU0a-fGB4PyHQjA.jpg

G574jH5jN06_3EiS2U3doQ.jpg

 
Üst Alt