Haber At ve eşek kalıntıları bulunmuştu: Adana halkı tedirgin, uzmanından uyarı geldi

At ve eşek kalıntıları bulunmuştu: Adana halkı tedirgin, uzmanından uyarı geldi

Adana'da sulama kanalında kesilmiş halde at ve eşek eti kalıntıları ile kemiklerinin bulunmasının ardından vatandaşlar panik oldu. Tedirginliğe neden olan görüntülere ilişkin uzmanlar uyarıda bulunurken "Et kendini belli eder. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür." diye konuştu.

XLNwcevdMkeNdWrBEAuKew.jpg

Kentte önceki gün merkez Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi'ndeki sulama kanalında, su çekildikten sonra hayvan kemikleri ve et kalıntıları ortaya çıktı.
AnTfRfZJ-UiBh2FSV8pMvw.jpg

Çevreye yayılan kokudan rahatsız olan vatandaşlar, durumu yetkililere bildirince bölgeye gelen yetkililerin incelemesinin ardından kalıntıların at ve eşeklere ait olduğu anlaşıldı. Ekipler, sulama kanalındaki et kalıntılarını temizleyip inceleme başlattı.
450qFIX3MEiZWW8NlwFdRw.jpg

Olaydan sonra tedirgin olan kent halkı için uzmanlardan uyarılar geldi. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
rqHBXk-mxUO6TfdNpfQsDA.jpg

Kaçak et konusunun Adana'nın değil, tüm Türkiye'nin sorunu olduğunu dile getiren Nihat Köse, gece gündüz denetimlerin sürdüğünün altını çizdi.
DoHfzvr_HE2JkAiFhryhOA.jpg

Bu kesimleri yüzde yüz engellemenin mümkün olmadığını da sözlerin ekleyen Köse, "İnsanlar, 'At ve eşek etini kasapta nasıl anlarız?' diye soruyorlar. Kıyma veya lop haline gelmiş etin bakarak anlaşılması çok zor. Aslında mesele, sadece tek tırnaklı eti değil. Kaçak kesilmiş kırmızı veya beyaz et almak da sakıncalı. Ruhsatlı kesimhanede kesilmeyen mühürsüz her et kaçaktır. Yurttaşlarımız et alırken mutlaka veteriner hekim tarafından muayene edilmiş, karkası mühürlü olan eti satın alsınlar. Vatandaş, kasaplarına kesim belgesini ve sattığı etin hangi kesimhaneden çıktığını sorabilir." dedi.
cpWo8DQshESHl8XlxCVcuA.jpg

Vatandaşların ilk olarak kendi mahalle kasaplarından şaşmamaları gerektiğini söyleyen Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise "Eti alırken fiş talep etsinler. Ruhsatlı, güvenli yerlerden alsınlar." dedi.
GFMgvhKH_0-F69HyN1Efew.jpg

Etin kendini belli edeceğini de vurgulayan Yağmur, "Etin rengi pembemsi olacak ama sulu olmayacak. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür. Asıl mesele kasabınıza güvenmeniz. Bize bağlı kasaplarımızda asla böyle şeyler olmaz. Kimse Adana'nın adını kötülemesin." diye konuştu.
WZWSl2hQjk-Jp65vzvLHAw.jpg

 
Üst Alt