Haber Ata Emre Akman cinayeti davası | Bakan Tunç: Azmettiricinin beraatine itiraz edildi

Ata Emre Akman cinayeti davası | Bakan Tunç: Azmettiricinin beraatine itiraz edildi

Balıkesir'de üniversite öğrencisi motokurye Ata Emre Akman'ın katili 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Azmettiricilikle suçlanan babanın beraat kararına savcının itiraz ettiğini hatırlatan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargının kararını beklememiz lazım." dedi.

Balıkesir'de öldürülen üniversite öğrencisi kurye Ata Emre Akman'ın katili 17 yaşındaki saldırgan Erdoğan Özdemir 24 yıl hapis cezası aldı.

Azmettiricilikle suçlanan baba ise beraat etti. Türkiye'nin gündemindeki kurye cinayeti davasına ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi.

Bakan Tunç şöyle konuştu:

"Hunharca, hepimizi derinden yaralayan bir cinayet. Temennimiz bu tür suçların olmaması ülkemizde. Tabii suçu işlediği zaman da gerekli cezaya çarptırılması lazım. Bağımsız ve tarafsız yargımız gerekli cezayı verdi tabii 18 yaşından küçük olması nedeniyle 24 yıl ceza vermek durumunda kaldı. Azmettiricinin beraat etmesi ile ilgili bir karar söz konusu oldu. Cumhuriyet Başsavcısı da bu açıdan mütalaaya aykırı karar verildiği için temyiz etti. Bağımsız ve tarafsız yargı süreci içerisinde devam edecek yani istinaf incelemesi var Yargıtay incelemesi var dolayısıyla yargının kararını bu konuda beklememiz gerekiyor."
 
Üst Alt