Haber Aydın ve Malatya'da orman yangını

Aydın ve Malatya'da orman yangını

Aydın'ın Kuyucak ilçesi ile Malatya'nın Pütürge ilçesinde orman yangınları çıktı. Yangınlar ekipler tarafından kontrol altına alındı.

vD30lD3uQkaAHCZNe17Mxw.jpg

İki ilde alevlerle mücadele var.
4xlTp1xOnEiP1hhNjrbjww.jpg

Aydın'ın Kuyucak ilçesi kırsal Belenova Mahallesi yakınlarındaki ormanda saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
E-E5_kryeUOvpI2tg8hT6Q.jpg

Bölgeden yükselen dumanları görenler, yangını orman ekiplerine bildirdi.
Wo3HV4k6uE-hn3uhVVtzVg.jpg

Bölgeye Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler sevk edildi.
SaDZk60oiUmtk1T5TZjajQ.jpg

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede 1 hektarlık alanın alevlerden zarar gördüğü bildirildi.
-zAcQg5yR0OM3dHq5R0ZKw.jpg

Malatya'nın Pütürge ilçesi Gündeğer Mahallesi Yediyol mevkisinde de henüz öğrenilemeyen nedenle otluk alanda yangın çıktı.
9RTQDk-iZU2qW11V_OCoUQ.jpg

Çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Ormanlık ve bahçelik alana sıçrayan yangına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 8 araç ve 34 personel, Orman Bölge Müdürlüğü ise 4 araçla müdahale etti.
Gnh2f25QOEWotUazvjWHZQ.jpg

Orman yangını, ekiplerin 7 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. 8 araç ve 50 personel ile yangına müdahale ettiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban, yangının kontrol altına alındığını ifade ederek, "Orman Bölge Müdürlüğümüzün destekleri ile yangını kontrol altına aldık. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangını kontrol altına almak için yaklaşık 7 saat mücadele verdik. Yangında önceliğimiz yerleşim alanlarıydı ve yerleşim alanlarına sıçrama olmadı" diye konuştu.
 
Üst Alt