Haber Baca deliğinden horon dinleten ev sahibinin cezası belli oldu

Baca deliğinden horon dinleten ev sahibinin cezası belli oldu

Bursa'da iki yıl önce kiracısı evden çıksın diye kırdığı baca deliğinden horon açarak kiracısına rahatsızlık veren ev sahibi Tenzile Bulunmuş, 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve ev sahibinin 5 yıl denetim sürecine tabi tutulmasına karar verdi.

V16YqdnqtkalK2169CFg_g.jpg

Bursa'da kiracısını evden çıkarmak için baca deliğinden horon dinleten ev sahibi Tenzile Bulunmuş'un (65) cezası belli oldu. Olay, 2022'de İznik ilçesinde meydana geldi. Yeşil Cami Mahallesi'ndeki 2 katlı evin üst katında oturan Tenzile Bulunmuş, alt kattaki daireyi Nusret Durmaz (37) ve ailesine kiraya verdi.
fvQSNqwfK06i-_cADjzOfA.jpg

İddiaya göre; kirayı artırmayan kiracısının kontratı bitince evden çıkmasını isteyen Bulunmuş, olumsuz yanıt alınca evinin baca duvarını delerek, yüksek sesle horon müziği çalmaya başladı. Bulunmuş'un gece saatlerinde gürültü yapması üzerine Durmaz ailesi, yaşadıklarını cep telefonuyla kaydedip, İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulundu.
0YEjxfWJwEm1J1Wsxl0sjg.jpg

Durmaz ve ailesi evi tahliye ederken, şikayet sonrası başlatılan soruşturma kapsamında ev sahibi Tenzile Bulunmuş hakkında "Kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan İznik 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Nusret Durmaz ile eşi Zehra Nur Durmaz (29), çocuklarının gürültü nedeniyle korktuğunu ve psikolojik baskıya maruz kaldıklarını iddia ederek şikayetçi olduklarını söyledi.
_g3OAH_FkkOHjQw4nFInzA.jpg

Bulunmuş ise savunmasında, eşini kaybettiğini ve kira geliriyle yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Nusret Durmaz ev aradığını söylüyor ancak ev aradığını düşünmüyordum. Beni sürekli oyalıyordu. Ben de İznik'te hiçbir akrabam ve yakınım olmadığı, evde tek kaldığım için çözüm olarak dairemin içinde gürültü yaparak onları rahatsız etmek istedim. Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım, olayların buraya gelmesini istemezdim. Olayın yaşanmasının sebepleri, kiracılarımdan kaynaklanmıştır."
NwELHnPhRkSPgBZvBJcNcA.jpg

Kararını açıklayan mahkeme, Tenzile Bulunmuş'u, "Kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Bulunmuş'un adli sicil kaydı olmadığı için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim sürecine tabi tutulmasına karar verdi.

Üst Alt