Haber Bağdat Caddesi kırmızı beyaza büründü: Binlerce kişi Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katıldı

Bağdat Caddesi kırmızı beyaza büründü: Binlerce kişi Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katıldı

Cumhuriyetin 101'inci yılı Bağdat Caddesi'nde büyük bir coşkuyla kutlandı. Suadiye ışıklarda başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü'ne binlerce kişi katıldı.

z2-wmpL0_0mMruXK5lux4g.jpg

Cumhuriyeti'in 101. Yılı İstanbul'un her yerinde olduğu gibi Bağdat Caddesi'nde de coşkuyla kutlandı. Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü Suadiye ışıklardan başladı.
zM6jp02VckS5vb1RQCctRg.jpg

Binlerce kişi ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe katılan Almanya uyruklu Ulrike Senf, “Türkiye'de Cumhuriyet Bayramı'nın bu kadar güzel kutlanması gerçekten çok değerli. Bu bayramı birlik ve beraberlik içinde kutluyor olmaları bizi şaşırttı ve kutlamaları çok beğendik." dedi.
29gAsPbAEU-D_vEkk116ig.jpg

Zeynep Hacıoğulları, "Kadıköy'de doğup, büyümüş birisi olarak çocukluğumdan beri her sene Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için Bağdat Caddesi'ne geliyorum. Bu geleneği devam ettirmek için, her yıl gelmeye devam ediyoruz. Her yıl gelmeye devam edeceğiz. Her yaşta da gelmek istiyoruz. Cumhuriyet benim için; özgürlük, laiklik, eğitim hakları ve kadın hakları kavramlarını ifade ediyor." şeklinde konuştu.
VW6o9qSwv0KZ92Buu4jdkg.jpg

Ceren büyük ise “Her yıl olduğu gibi bu yılda çok duygusalız. Özellikle ülkemizde yaşanan son olaylardan sonra da bugünün bizim için anlamı çok büyük. Çok mutluyuz. Herkesi bu şekilde aynı hisleri paylaşırken görmek çok güzel bir his, mutluluk verici. Duygusalım." ifadelerini kullandı.
qM1vlY3xUUm5vFfe-2uDlw.jpg

Eser Özdoğan ise, “Çok yoğun duygular içindeyiz. Cumhuriyeti bu kadar kalabalık ve sulh içinde görmek mutluluk verici. İnşallah bu bayramı gençlerle daha nice yıllar kutlarız. Birlik ve bütünlüğümüz bölünmeden, birlik ve barış içinde nice yıllarımız olsun. Bize bu günleri sağlayan şehitlerimize, ninelerimize, dedelerimize ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına sonsuza teşekkürler. Çok mutlu ve gururluyuz. Yaşlısı, genciyle, Kürt'ü ve gayrimüslimiyle, Türk'ü ile hep beraber gözlerimiz dolarak bugünleri kutlamak nasip oldu." diye konuştu.
xl0KOcOd1U-jO9_KiAjJlg.jpg

OTZf7y6fWEWajAJNkxCGGg.jpg

Üst Alt