![Bakan Fidan: Türkiye, Suriye için üzerine düşeni yapmaya hazır Bakan Fidan: Türkiye, Suriye için üzerine düşeni yapmaya hazır](https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/yx8euuxwBUm7GLZOHwarmA.jpg?width=1200&mode=crop&scale=both)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Birliği'ne üye ülkelerin katılımıyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Suriye toplantısına katıldı. Fidan, Türkiye'nin Suriye halkının "zorlu yolunu kolaylaştırmak" için üzerine düşeni yapacağını belirtti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sudi Arabistan’a gitti. Fidan, başkent Riyad’da Arap Ligi'ni temsil eden ülkeler ile Suriye konulu toplantıya katıldı. Toplantıda Suriye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Umman, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısırlı bakanlar yer aldı.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fidan, toplantıda Suriye'deki yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Ahmed eş-Şeybani'nin de olmasının "dönüm noktası ve tarihi bir an olduğunu" ifade etti.
"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"
Terör örgütünün Fırat'ın doğusundaki Arap çoğunluk için ciddi bir tehdit oluşturmaya ve Suriye halkının ihtiyaç duyduğu doğal kaynakları yağmalamaya devam ettiğini vurgulayan Bakan Fidan, "Türkiye olarak, Suriye halkının önündeki zorlu yolu kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu.
"SDG FESHEDİLDİĞİNİ AÇIKLAMALIDIR"
Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve diğer terör örgütlerine ilişkin konuşan Fidan, “Eğer “SDG” merkezi yönetimle bütünleşme çabalarında samimiyse, feshedildiğini açıklamalıdır. Terör örgütü Fırat'ın doğusundaki Arap çoğunluk için ciddi bir tehdit oluşturmaya ve Suriye halkının en çok ihtiyaç duyduğu doğal kaynakları yağmalamaya devam etmektedir. Yeni yönetimin DAEŞ'le etkin bir şekilde mücadele etme kapasitesini güçlendirmek için birlikte çalışabiliriz” ifadelerini kullandı.
İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPACAK Dışişleri Bakanı Fidan’ın Riyad temasları çerçevesinde Suriye'deki Yeni Yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile görüşmesi bekleniyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.