Haber Balıkesir, Çanakkale, Uşak'ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Balıkesir, Çanakkale, Uşak'ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Aşırı sıcakların etkili olduğu Türkiye’nin batı ve güney bölgelerinden bugün de orman yangını haberleri geliyor. Balıkesir’in Havran ilçesinde karayolunda bir minibüste başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı. Çanakkale’nin Bayramiç ile Uşak’ın Banaz ve Antalya’nın Aksu ilçelerinde de orman yangını çıktı. Havran ve Aksu’daki yangın kontrol altına alınırken, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yeni orman yangını çıktı. Balıkesir'ın Ayvalık, Çanakkale'nin Bayramiç ve Uşak'ın Bazaz ilçelerindeki yangınlara müdahale sürüyor.

QW9QuDws506L2KZMohGGlg.jpg

İlk yangın haberi Balıkesir’den geldi. Havran ilçesinde bir minibüste çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı.
wparLkH61USpjhHtxb445w.jpg

Bölgeye ulaşan Orman Bölge Müdürlüğüne ait 16 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 2 hizmet aracı, 9 uçak, 3 helikopter, 6 dozer, 2 ekskavatör, 1 treyler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelen 22 araç ve iş makinesinin de yer aldığı toplam 88 araç ile 170 personel yangına müdahale etti.
nID5r2itz0-tyKP4UYuTqw.jpg

Yangın ekiplerin yoğun çalışmasıyla güçlükle kontrol altına alındı.
01OKVOIJNkqLNXxyPGl6dA.jpg

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı turistik Sarımsaklı Mahallesinde orman yangını başladı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere karadan müdahale ediyor. Ayvalık ilçesinin doğal güzellikleriyle öne çıkan turistik Sarımsaklı Mahallesinde saat 22.30 sıralarında yangın çıktı. Yonca 1 sitesi yakında yükselen dumanları fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve Ayvalık Orman İşletme Şefliği ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Yangın bölgesinin sarp arazi olması nedeniyle Ayvalık il merkezi ve çevre illerden de takviye iş makinası ve arazöz desteği istenildiği öğrenildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
bU-GcxhA-U6Of9bYuxvLxw.jpg

Yonca-1 sitesinde oturan bir vatandaş ise yangının çıkış nedeninin trafo patlaması olarak gördüğünü öne sürdü. Rüzgarın evlerin bulunduğu istikamete yönelmesi nedeniyle iş makinaları bölgede güvenlik hattı oluşturmak için yoğun çalışma başlattı. Söndürme çalışmaları sürdürülüyor.
1w3Nm6nq5UKb8JsFyG7Fqg.jpg

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Barajtepe mevkisi yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı.
7kA2hEce0kOOKnTGndYTqA.jpg

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ile kara ve hava araçları sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
dvy87Yb6skiP11qg9B3n6A.jpg

Uşak’ın Banaz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Alınan bilgiye göre, Kuşdemirler ile Kızılcaören köyleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye arazözler ve itfaiye ekipleri ile helikopter sevk edildi. Yangına müdahale sürüyor.
eb_Pm9L3skmqgZMe-kaq1A.jpg

Üçüncü yangın haberi Antalya’dan geldi. Aksu ilçesine bağlı Alaylı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale eden ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alındı.
 
Üst Alt