Haber Batıda sonbahar sağanakları, doğuda yaz havası (İstanbul'da bu saatlere dikkat!)

Batıda sonbahar sağanakları, doğuda yaz havası (İstanbul'da bu saatlere dikkat!)

Bugün batıda sağanak yağmur, doğuda ise yaz havası etkili olacak. Sonbahar sağanaklarının özellikle bugün bazı kentlerde etkili olması bekleniyor. MGM tarafından 7 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Yağışlar yaz geçişleri gibi kısa süreli ve kuvvetli olmayacak daha çok saatlere yayılacak. Bazı noktalarda su baskını riskinin yanı sıra hortum ve dolu uyarısı var. Peki yağmurlu hava ne kadar sürecek? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak?

dEO7VvhLLEWRk94MhOH58A.jpg

Batı bölgelere sonbahar sağanağı geliyor. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Sonbaharın ilk cephesel yağışı geliyor. Şimdiye kadar da yağmurlar vardı ama daha konvektif yağışlar vardı 20 dakika 40 süren dakika ama çok kuvvetli yağışlar bu sefer daha gün içine yayılan gün boyu aralıklarla devam eden bir yağmur olacak. En fazla da Çanakkale, Edirne, İzmir, Bodrum hattını etkileyecek. Marmaris, Fethiye açıklarında hortum oluşma tehlikesi de var doluya karşı da dikaktli olmak gerekiyor" dedi.
GVx7GSstHU-aaFjUF2cHsQ.jpg

İstanbul için de belli saat aralıklarına dikkat etmek gerekiyor. Çalışkan, "stanbul'dan daha kuvvetli yağmur bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde iş çıkışı olacak." ifadelerini kullandı.
BWQffuOgVUaGAOhJ3RZXZA.jpg

Cuma günü hava açıyor. Gelecek hafta ise bir kez daha yağışlı hava etkili olacak. Termometreler bu sefer daha düşük sıcaklıkları gösterecek. Pazar-Pazartesi-Salı özellikle Marmara-Karadeniz hattında zaman zaman da İç Anadolu'da yine yağmurlar görülecek.
-V_ce-CTUEavAMZl27OAcQ.jpg

İstanbul'da yağmur bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli, sıcaklık 29 derece. Ankara az bulutlu 31 derece. İzmir'deki şiddetli yağış öğlerden sonra hafifleyecek. Sıcaklık 29 dereceye iniyor. Bursa yağmurlu 32 derece. Antalya'da hava çok nemli, kısa süre ama kuvvetli yağmur bekleniyor. Hissedilen sıcaklık 37 derece.
DkN2LNs940mYKgEt-6Efaw.jpg

İç Anadolu'da sıcaklık yüksek, 30-32 derecelerde. Eskişehir tarafında sağanak geçişi olacak.
yBw3e7wEjkW6m5mml33NEg.jpg

Ege'de şiddetli yağan yağmurlar, öğleden sonra hafifleyecek. Denizli 33, Manisa 30, Kütahya 29, Muğla 27, Bodrum 32 dereceye iniyor. Perşembe yağış daha az noktada etkili.
c9jCGHrLz0yWtFqH7iA5VA.jpg

Akdeniz'de hava çok nemli, Isparta, Adana, Osmaniye'de gök gürültülü ve şiddetli sağanak geçişi olacak. Sıcaklık Adana'da 40, Mersin'de 38, Hatay'da 36 derece hissediliyor.
oaaxFVKpjEq7qGpfwPEF1Q.jpg

Karadeniz'de lodosla sıcaklıklar yaz değerlerinde, Samsun 34, Tokat 36, Trabzon 34 derece ve buralarda hava güneşli. Bolu-Kastamonu hattında ise çarşamba kısa süre, perşembe kuvvetli yağış bekleniyor
uU5mSTDmBEWuSrBB1BCrYA.jpg

Doğu Anadolu'da da sıcaklık yüksek, Kars ve Ardahan'da yine yerel kuvvetli yağmur var. Erzurum 27, Malatya 33 derece. Güneydoğu'da lodosla sıcaklık Gaziantep 35, Diyarbakır ve Şanlıurfa 37 dereceyi buluyor.
iBFf5D1jl0KkWSMBvCA-LQ.jpg

Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Manisa ve Muğla için MGM tarafından sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
arFQFd_EX0K_SsSDMFxbTQ.jpg

ds3cf4OuZUmZn9gUUMlEPQ.jpg

cAE6FMDvr0uFe-AmxiH9_A.jpg

tgiepVRraEy97hkDl4pfTw.jpg

wNWP6JBNDkGQJKj1qjpgCA.jpg

 
Üst Alt