Haber Çandır fasulyesinin hasat zamanı: 300 yıllık mirası yaşatıyorlar

Çandır fasulyesinin hasat zamanı: 300 yıllık mirası yaşatıyorlar

Antalya'da çandır fasulyesinin yok olmasını engellemek, bilinirliğini artırmak ve bölge çiftçisini üretime teşvik etmek amacıyla ekilen fasulyenin hasadını gerçekleştirdi

3Ix3JxhK80y7elAHpH94Bg.jpg

Konyaaltı Belediyesi, Yarbaşçandır Mahallesi'ndeki 5 dönümlük alanda üretimini yaptığı çandır fasulyesinin hasadını gerçekleştirdi.
jFJqCpaxjEisbCf4T2GIzQ.jpg

Coğrafi işaret başvuru süreci devam eden çandır fasulyesinin, 300 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu aktaran Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Yüzlerce yıllık bu geleneği yaşatmaya ve bölge halkın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu
QpWPfPGPkECtXcMoDqJiJA.jpg

Konyaaltı Belediyesi, bölgenin kültürel mirası olan çandır fasulyesinin yaşatılması için yalnızca ekim ve hasat aşamalarında değil, aynı zamanda tanıtım ve pazarlama alanında da aktif rol alıyor.
amg0Uco3EE6CJqJAXxTfQg.jpg

Çandır fasulyesi ile ilgili düzenlenen şenlikler ve teşvik programları sayesinde, bölgedeki üreticiler kendilerini daha güçlü hissediyor ve geleneksel üretimi sürdürmek için motive oluyor.
kwUDGy_i_0OD3vt0ddpAUA.jpg

Çandır fasulyesinin tanıtımına önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kotan, “300 yıllık mirasımızı yaşatmaya, üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
 
Üst Alt