Haber Deneme amaçlı üretilmişti, talep arttı: Şimdi de dondurması yapıldı

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 8
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Deneme amaçlı üretilmişti, talep arttı: Şimdi de dondurması yapıldı

Malatya’nın Arapgir ilçesinde yetişen ve coğrafi işaretle tescillenen mor reyhan, bu kez dondurma olarak vatandaşın beğenisine sunuldu.

X1RtjyrDN0mSkcSPYRWhmA.jpg

Doğal aroması ve sağlık açısından faydalarıyla bilinen mor reyhan dondurması, Hakan ve Meral Poyraz Üge çifti tarafından üretildi.
lfmyH2QfYESDsZ_MPuEpcg.jpg

Tamamen doğal yöntemlerle hazırlanan ve hiçbir katkı maddesi içermeyen dondurma, kısa sürede yoğun ilgi gördü.
L2WsfonRX0uljdN7-EP4lA.jpg

Türkiye’de bitki çeşitliliği kategorisinde coğrafi işaret alan ilk ürün olan mor reyhan daha önce reçel, çay, baharat ve şerbet gibi formlarda üretilirken, şimdi dondurmasıyla da dikkat çekiyor.
TL_vH1TTXUyPVlMl3GqWNw.jpg

Girişimci Meral Poyraz Üge, deneme amacıyla başladıkları üretime beklenenden fazla talep geldiğini belirterek, "Kısa sürede il dışından da sipariş almaya başladık. Bu ilgi bizi çok mutlu etti" dedi.
_-yHaZL-vEKxwna32cLG1A.jpg

Hakan Üge ise üretimi Kozluk Çayı kenarında kurdukları işletmede gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Tamamen doğal yöntemlerle üretiyoruz.
718X1vpYiE220LbLrCCgEQ.jpg

Vatandaşlarımızı bu sağlıklı ve lezzetli dondurmayı tatmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt