Haber Dilan-Engin Polat çifti davasında ikinci gün: Avukat beyanları alınacak

Dilan-Engin Polat çifti davasında ikinci gün: Avukat beyanları alınacak

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüphelinin yargılandığı davada bugün ikinci duruşma görülecek. Davanın dün görülen duruşmasında sanıklar haklarındaki iddiaların tümünü reddetmişti. Bugünkü celsede avukat beyanları alınacak.

vUcXS8Ti70a16aPe5xz_gA.jpg

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri zincirinin sahibi Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın 3 ayrı suçlama ile toplam 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada bugün ikinci duruşma yapılacak. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanıklar Engin Polat, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün katılacak.
vYLuPt-QKUOLJFQnertkcg.jpg

Davanın bugün görülecek celsede, savunması alınamayan sanıklar dinlenecek ardından avukat beyanları alınacak. Dilan Polat, Instagram’daki “Enerciiii” isimli kanalında dün olduğu gibi bugün de 300 bin takipçisinden dua istedi. Polat, “Günaydın. Birer fetih okur musunuz? Bugün ve yarın.” diye yazdı.
YarJN-d5P02Ao8_5FlvxLg.jpg

Davanın dün görülen ilk duruşmasında Dilan ve Engin Polat çifti ile baba Sezgin Polat ve Alpter Kürşat Polat ifade verdi. Sanıklar haklarındaki suçlamaların tümünü reddetti.
MpTEJ7eY30uAti6bZbrXLw.jpg

Duruşmada savunma yapan Engin Polat, tutuklu bulunduğu için herhangi bir geliri olmadığını beyan edip, “Türkiye’de güzellik sektöründe öncü firmayız. Hiçbir paravan şirketimiz yoktur. Ben ve ailemin yönettiği tüm şirketlerin kazançları yasal yolla elde edilmiş ticaretten varlıklardır.” dedi.
BW5ByXXY90W65IoQ_hQGlg.jpg

Duruşmada savunma yapması için söz verilen Dilan Polat ise eşine güvendiğini belirterek, “Hayatımın hiçbir döneminde fatura kesmedim. Ortalama 7 milyon takipçim var bahis sitesi reklamı yapsam ortaya çıkardı. Bu süreçte sağlığımı kaybettim. 18 kilo verdim. Fazlaca iftiraya maruz kaldık. Tamamen yalancı tanık beyanları nedeniyle yargılanıyoruz, somut bir delil söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.
Gdx_eF7YhkyRqtecQQ7UoQ.jpg

Duruşmada baba Sezgin Polat da ifade verdi. Baba Polat, “Bize işimizi gücümüzü geri verin, bizler kendimizi toparlamaya çalışalım. Bu aileden örgüt çıkmaz, kara para çıkmaz.” dedi.
10w7_y27e06WhHZr_V7dag.jpg

Engin Polat’ın kardeşi Alper Kürşat Polat ise ailenin en küçüğü olduğunu dile getirip, “İddianamede ismim bile geçmiyor ama aylardır tutukluyum. Sadece tek amacım ailemin iş sorumluluğunu azaltıp kendi ayaklarımın üzerinde durmak.” ifadelerini kullandı.
Yf22dPhbWkeCYWti6TLREw.jpg

İddianamede suç işlemek için örgüt kurma ve yönetme, kara para aklama gibi suçlardan 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
 
Üst Alt