Haber Doğanın en güçlü doping kaynağı! Vücudun enerji ihtiyacını tek seferde karşılıyor

Doğanın en güçlü doping kaynağı! Vücudun enerji ihtiyacını tek seferde karşılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki kadınlar bahçelerden büyük emek ve özveriyle topladıkları kayısıları tencerede kaynatarak pestile dönüştürüyor. Doğal meyvelerden elde edilen pestil, vücut için güçlü bir enerji kaynağı. Spor sonrası veya yorucu bir günün ardından enerji ihtiyacını karşılamak için iyi bir atıştırmalık olabilir

e61vfawWa0isoXlh8_pTRw.jpg

Her sene olduğu gibi bölge halkı meyve ağaçlarından ürünlerini toplamaya başladı.
3_n86yHngk6TrXlqo4cfMA.jpg

Kadınlar, daha çok kış ayında tüketilmek için meyve ağaçlarında bulunan kayısıları büyük bir zahmetle toplamaya ve pestile dönüştürmeye başladı.
GCbjiQ2MzUKtYE4cX8JREg.jpg

Meyve bahçelerinden topladıkları kayısıları eve getirerek tek tek yıkadıktan sonra parçalara ayırarak tencerede kaynatan kadınlar, daha sonra da beyaz yağlı kağıtlar üzerine kayısıların sulu halini dökerek pestile dönüştürüyor.
GIUIn6giWU27prbe5bX2EQ.jpg

"Bu meyveler büyük zahmetlerle buraya kadar geliyor" diyen Yasemin Baran, “Her sene olduğu gibi kış hazırlığı yapıyoruz. Kış aylarında tüketmek için çeşitli gıdalar hazırlıyoruz ve saklıyoruz.
xRwDihS2zEeS6hE3J3Opdw.jpg

Bu dönemde bahçeden getirdiğimiz kayısıları evde yıkadıktan sonra parçalara ayırarak kaynatıyoruz.
pkMFMPdQ8Uix7AO-7hEGCQ.jpg

Su haline gelin kayısıları daha sonra pestile dönüştürüyoruz. Buna doğal pestil diyebiliriz” dedi.
E-8bHcGHIUK222e7mCCvAQ.jpg

Kuru meyve bazlı malzemelerin karıştırılarak hazırlanmasından elde edilen ve lezzetli bir tatlı türü olan pestil, meyve pürelerinden yapıldığı için son derece besleyicidir. Meyvelerden elde edildiği için C vitamini zenginidir.
qqQnIFjV_0aCRcmNXhcMFQ.jpg

Çeşitli vitamin ve mineralleri içinde barındıran pestil, sindirim sistemini düzenlemeyede yardımcı olur. Çünkü içerdiği meyveler genellikle bol lif kaynağı olur.
VdgpNWFCzEWZ1HNiwQNawQ.jpg

Yüksek doğal şeker içeriği nedeniyle, pestil hızlı bir enerji kaynağı olabilir. Spor sonrası veya yorucu bir günün ardından enerji ihtiyacını karşılamak için iyi bir atıştırmalık olabilir.
rmpVBLlrKUafbgvyTVqsgA.jpg

Eğer ev yapımı veya katkı maddesi içermeyen pestil tercih ederseniz, bu ürün daha doğal ve sağlıklı olabilir.Ancak, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da var:pestil, yüksek şeker içerebilir, bu nedenle şeker hastalığı gibi sağlık sorunları olan kişilerin tüketimini sınırlamaları gerekebilir.
SkHepqCtwkqboV6Y1d3PAQ.jpg

Yüksek kalorili olabilir, bu yüzden porsiyon kontrolü yapmak önemlidir.
 
Üst Alt