Haber Dublin ve New York'u bağlayan tartışmalı portal, uygunsuz davranışlar nedeniyle kapatıldı

Dublin ve New York'u bağlayan tartışmalı portal, uygunsuz davranışlar nedeniyle kapatıldı

Birbirlerinden 5 bin kilometre uzaklıkta Dublin ve New York şehirlerinde insanları gerçek zamanlı iletişime geçiren portal uygunsuz davranışlar sonucunda kapandı.

3mNrS0VkW0mOWm6rF9Tryg.jpg

Atlantik'in iki farklı noktasında, New York ve Dublin'i çevrimiçi olarak birbirine bağlayan "The Portal" geçtiğimiz günlerde açılmıştı.
t5NIwhHFLUCw3_HK6HB3uQ.jpg

Her iki taraftaki insanların birbirlerini görmelerini ve birbirleriyle etkileşime geçmelerini sağlayan çift yönlü ileri teknoloji heykelleri binlerce kişi ziyaret etti.
xbg0f4G9ykC2CO-OaLFs1A.jpg

İki ülke arasındaki canlı yayın portalı, İrlanda'nın başkentindeki "uygunsuz davranışların" ardından geçici olarak kapatıldı.
cDAdNMP7ykWaq9wZEdXJMQ.jpg

Portalın İrlanda tarafındaki insanlar New York'takilere vücutlarında uygunusuz bölgeleri ve 11 Eylül'ün saldırıları ile ilgli görüntülerini gösterirken görüldü.
_6LngRgR5kyk_KASJYbPSQ.jpg

Çok sayıda video sosyal medyada viral oldu.
nM6c8-EOaUKZGQ9-7HiMvw.jpg

Dublin Şehir Konseyi, İrlanda dansı ve hatta bir evlenme teklifi de dahil olmak üzere bir dizi sağlıklı an yaşanırken, bir avuç insanın "uygunsuz" davrandığını ve portalın bu yüzden geçici süreliğine kapatıldığını bildirdi.
75fbjWyVm0q4Yigq928wHQ.jpg

Dublin Belediye Meclisi sözcüsü Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, bu sorunu çözmek için teknik çözümlerin önümüzdeki 24 saat içinde uygulamaya konulacağını söyledi.
j4E8DmNws06zNlZvTDsLog.jpg

Sözcü "Portal'ın hem şehirler hem de dünya için olumlu bir deneyim sunmaya devam etmesini sağlamak için önümüzdeki günlerde New York'taki ortaklarımızla birlikte durumu izlemeye devam edeceğiz" dedi.
sleGbgeEIUSbTF5WTVViEA.jpg

Sözcü, "Etkileşimlerin ezici çoğunluğu olumlu" diye ekledi. "Ailelerin ve arkadaşların bir araya geldiğini, dans hareketlerinin paylaşıldığını ve yeni arkadaşlıkların kurulduğunu gördük. " dedi. "Portal diğer şehirlere açılan bir pencere sunuyor ve insanları ve kültürleri benzersiz bir şekilde birbirine bağlıyor.
VkF3WIDdZU6odBbTlA5EyQ.jpg

Dublin Belediye Meclisi, Dublin'in kuzeyinde O'Connell Caddesi'ne bakan portalın açılışından bu yana ziyaretçi sayısında artış olduğunu belirtti. New York portalı ise Broadway, Beşinci Cadde ve 23. Sokağın Manhattan'daki yoğun kavşağında yer alıyor.
RDKmIE2ZZEiNxjnvmGrVKw.jpg

İnsanlara Portal ile belirli bir şekilde etkileşime girmelerini önermek niyetinde olmadıklarını söyleyen yetkililer "Amacımız uzak yerler ve kültürler arasında insanların birbirleriyle özgürce etkileşime girmelerine olanak tanıyan bir pencere açmaktı" diye konuştu.
 
Üst Alt