Haber Dünyanın en pahalı kahvesi oymuş: Kilosunun fiyatı dudak uçuklatıyor

Dünyanın en pahalı kahvesi oymuş: Kilosunun fiyatı dudak uçuklatıyor

Endonezya'nın büyüleyici Bali adası, gizemli bir kahve deneyimiyle kulaktan kulağa yayılan bir efsaneye ev sahipliği yapıyor. "Kopi Luwak" ya da diğer adıyla "Luwak kahvesi," yalnızca sıradan bir içecek değil, doğanın sırlarını taşıyan bir iksir gibi... Bu eşsiz kahve, Misk kedisinin midesindeki gizemli bir fermantasyon sürecinden geçerek ruhunu kazanıyor. Her bir çekirdeğin arkasında doğanın ve zamanın el ele verdiği bir hikâye saklı. Kilosu bin dolara kadar çıkan bu kahve, hem lüksün hem de bilinmeyenin tadını merak edenler için adeta bir hazine.

PiL-Z53Vg0-WNAnU6AnAfQ.jpg

Misk kedisi, arabica veya robusta türü kahve meyvelerini yedikten sonra çekirdekler midesinde fermantasyona uğruyor ve dışkı yoluyla atılıyor.
Jhhe_FXTYEqpdxSMqKoGDw.jpg

Bu çekirdekler, detaylı bir temizlik ve işleme sürecinin ardından kavrularak eşsiz bir lezzet sunuyor
LrnwAMhepUOocXJLNpiI3Q.jpg

Bali'nin Ubud bölgesindeki bir kahve çiftliğinde çalışan Ni Ketut Budiani, Luwak kahvesinin hazırlanmasının zahmetli ancak özel bir süreç olduğunu belirtiyor.
ILxKAWA0rEqedI8zqLiLfw.jpg

Kahve çekirdeklerinin temizlenmesi, kurutulması ve kavrulması bir haftayı bulabiliyor. Budiani, açık havada kurutulan çekirdeklerin daha yoğun bir aroma sunduğunu ifade ediyor.
O5PXd9qiVESnoe7bg2rTSw.jpg

Bali'nin Ubud bölgesindeki yerel bir kahve çiftliğinde görevli Ni Ketut Budiani, bu sıra dışı kahvenin uzun bir süreçten geçerek hazırlandığını belirtti.
kcQtF4jRnEqr8IioYXkGCQ.jpg

Kahve işleme sürecinin genellikle bir hafta sürdüğünü aktaran Budiani, güzel bir kahve elde edebilmenin sırrının havanın yağışlı olup olmamasına bağlı olduğunu anlattı.
HWGTfCWypEyP2eyEs8IsYQ.jpg

Açık gökyüzünde kahvenin aromasının daha güzel olacağını belirten Budiani, "Hava izin vermezse ve sonra içeride kurutursak, o zaman kahvenin tadı farklı olur." dedi.
Yu5Rl7mMUU-e57KdDwu7uQ.jpg

Luwak'ın "özel bir kahve" olduğuna dikkati çeken Budiani, bu sıra dışı hayvanın, ağaçlardan toplanan kahve meyvesini gece yediğini ve sabaha kadar midesinde beklediğini söyledi.Budiani, kahve çekirdeğinin Misk kedisinin dışkısından ayrıştırıldığı süreci de anlattı.
r0sVgX0Luku0hlKlIxyRGg.jpg

Kahve çekirdeklerinin hayvanın midesinden çıktıktan sonra sıcak su ile yıkandığını, daha sonra bir süre kaynatıldığını aktaran Budiani, haşlanan kahve çekirdeklerinin de tercihen güneşte kurumaya bırakıldığını ve daha sonra kabuğunun soyulduğunu söyledi.
SJqeZPN9UUixCDrk0kok2w.jpg

Budiani, tekrar sıcak suyla temizlenen çekirdeğin, kavrulup havanda dövülerek paketlendiğini belirtti. Luwak kahvesinin kavrulma şeklinin de müşterilerin isteğine göre değiştiğini anlatan Budiani, en az 2 kilogram kahve çekirdeği için öğütme işleminin yaklaşık 1 saat kadar sürdüğünü anlattı.
_fChs9mC-k-aZMZiSres_A.jpg

Fincan başına yaklaşık 3,5 dolara sunulan Luwak kahvesi, turistlerden yoğun ilgi görüyor. İlk kez deneyenlerin kahvenin lezzetini övdüğünü belirten Budiani, çiftlikte ziyaretçilere farklı çay ve kahve seçenekleri de sunulduğunu söyledi.Tropikal mangosteen meyvesi, rosella ve kırmızı zencefilden yapılan çaylar da kahve çiftliğinde sunulan egzotik içecekler arasında yer alıyor.Egzotik içecekleriyle öne çıkan Bali, kahve tutkunları ve keşfetmek isteyen ziyaretçiler için benzersiz bir durak olmaya devam ediyor.
 
Üst Alt