Haber Dünyanın en ucuz ve süper gıdası! Damarda biriken yağı söküyor, kan şekerini dengeliyor

Dünyanın en ucuz ve süper gıdası! Damarda biriken yağı söküyor, kan şekerini dengeliyor

Vücudunuzdaki magnezyum, B vitamini, fosfor, manganez, demir eksiliğini gidermeniz için sağlıklı besinlerden faydalanmanız gerekir. Dünyada süper gıda olarak bilinen ve hem ucuz hem de vitamin deposu olan bir besin var ki vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sağlığından kemik sağlığına etkili olan bu besin, damarlarda yağ birikmesini de önlüyor.

H9s3cufMOUOSS00jD5Pz8w.jpg

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için doğanın gücünden faydalanabilirsiniz. Doğada yetişen bazı gıdalar, sağlığınız için mucize etkiler yaratabilir. Özellikle magnezyum eksikliği çekenler, vücuduna doğal vitamin depolamak isteyenler bu besini mutlaka tüketmeli.Dünyada en ucuz ve süper gıda olarak tanımlanan bu tahıl adeta her derde deva.
tLbkeht6JEy-RmM9-pnfGg.jpg

Magnezyum, vücutta birçok önemli işlevi olan ve sağlığı destekleyen bir mineraldir. Kemik sağlığından, sindirim sağlığına kadar pek çok alanda fayda sağlar. Magnezyum eksikliği çeşitli belirtilerde kendini gösterebilir. Magnezyum eksikliği kasların düzenli çalışmasını bozabilir ve bu da kas kramplarına, spazmlara ve titremelere yol açabilir.
V3AN-VP0z0yt2NawGioTeA.jpg

Yorgun ve halsiz hissetmenize sebep olabilir.Magnezyum eksikliği baş ağrılarını artırır. Migren ataklarını tetikler.Uyku kalitesinde bozulmalara neden olabilir ve uykusuzluk veya kötü uyku düzeni ile ilişkili olabilir.
wZEVIrVjLkiPRfpyzFCIyg.jpg

Sindirim sistemini etkileyebilir. Magnezyum eksikliği sinir sistemini etkileyebilir ve huzursuzluk, anksiyete, depresyon ve sinirsel irritabilite gibi ruhsal sorunlara yol açabilir.
XjQYURGYiECoS-a8GhjDQQ.jpg

Yüksek tansiyon (hipertansiyon) magnezyum eksikliği ile ilişkilidir. Magnezyum eksikliği, kan basıncının düzenlenmesini zorlaştırabilir.Bu gibi pek çok neden magnezyum eksikliğinin belirtileri olarak kabul edilir.Magnezyum eksikliğini önlemek için piyasada pek çok takviye ürün bulunur. Ancak magnezyumu besinler yoluyla da karşılayabilirsiniz
IGpkBv0lZ0GIM9heHEDtNg.jpg

"Süper gıda" olarak görülen eski bir tahıl hem ucuz fiyatı hem de zengin magnezyum içeriği ile özelliğiyle vücuda oldukça faydalı. Magnezyumu bazı besinler yoluyla vücudunuza yükleyebilirsiniz. Darı da en güçlü magnezyum kaynaklarından biri.
SiQWzzyomUWe2uYhoP3m6w.jpg

Darı, önemli vitaminler (B grubu vitaminleri, özellikle niasin ve folat) ve mineraller (demir, magnezyum, fosfor) açısından zengindir. Bu besin maddeleri enerji üretimi, kemik sağlığı ve genel vücut fonksiyonları için gereklidir.
bPHCegdFM0y5O_tijGWaTA.jpg

Darı sindirimi son derece kolaydır, glisemik indeksi düşüktür ve tokluk hissi yaratır. Demir ve lif içeriği yüksek bir tahıl olması nedeniyle oldukça sağlıklıdır. En zengin magnezyum kaynaklarından biridir. Aynı zamanda fosfor, manganez ve demir içerir.
x-Za9Vpc306hw-pa67Ci-A.jpg

Serotonin seviyesini artıran esansiyel bir amino asit içerir , bu da mutluluk hormonunu artırması anlamına gelir. Bu gıda güçlü bir antioksidan etkiye sahip olduğu için serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar. Darının kan şekerini düzenleme özelliği haklı olarak yayılmıştır . İçerisindeki proteinin insülin duyarlılığını arttırdığı, kan şekeri ve trigliserit düzeylerini düşürdüğü ortaya çıktı.
uZNDsD_y2E6RLLqrXEtzKg.jpg

Darı, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı azaltarak yaşlanmayı geciktirebilir ve çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.
t4hpY_VFOkCoI629eD-TyQ.jpg

Darı kolayca sindirilebilir olduğundan ve yüksek diyet lifi içeriği bağırsakları temizlediğinden mideniz üzerinde son derece iyi bir etkiye sahiptir. Darı tohumlarında çözünür lif bulunur, bu lif kötü olan yani LDL yani kolesterol düzeyini düşürmeye yardımcı olur. Çünkü bu çözünür lif midede jel benzeri bir kütle oluşturur ve kolesterolün emilmesine izin vermez. Bu etki mekanizması ateroskleroz riskini azaltabilir.Darı, çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Pişirilmiş olarak yemeklerde, çorbalarda veya salatalarda kullanılabilir. Ayrıca darı unundan yapılan ekmek ve diğer fırın ürünleri de mevcuttur.Dengeli bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde, genel sağlığı destekleyebilir ve çeşitli sağlık sorunlarına karşı koruyucu bir rol oynayabilir. Ancak, herhangi bir sağlık sorunu veya özel bir diyet gereksiniminiz varsa, bir sağlık profesyoneline danışmanız en iyisidir.
lrU6r1JTDkaCG6gGa3XxKA.jpg

Darı denemek istiyorsanız, pişirmeden önce tohumları iyice yıkayın. Yıkanmış darıyı üç katı kadar suyla bir tencereye alın ve üzeri kapalı olarak 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ve meyve ile kahvaltı için mükemmel bir enerji kaynağıdır. Ana yemeğin yanında garnitür olarak yiyebilir, pilav yerine onunla yiyebilir veya herhangi bir yemeği zenginleştirebilirsiniz. Tatlı olarak denemek isterseniz kakao, vanilya veya damla çikolata ile tatlandırabilirsiniz.ÖNEMLİ! Tiroid hastalığınız varsa ya da kronik başka bir hastalığınız varsa darı tüketmeden önce mutlaka bir hekime danışın.
 
Üst Alt