Haber En az üç Yunan'dan biri baklavanın Türklere ait olduğunu düşünüyor

En az üç Yunan'dan biri baklavanın Türklere ait olduğunu düşünüyor

Araştırmaya göre, Yunanistan'da her üç kişiden en az biri Avrupa Birliği'nin (AB) tescil ettiği ilk Türk lezzeti baklavanın Türkiye'ye ait olduğunu düşünüyor. Yunanlar cevizli baklavayı tercih ederken Türkler ise fıstıklı baklavayı seviyor.

B-515jMMyUKNGP164_zr5Q.jpg

Areda Survey araştırma şirketinin yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla iki ülkede eş zamanlı yaptığı ankete göre, Yunanların yüzde 37,3'ü baklavanın Türkiye'ye özgü olduğu düşüncesinde, yüzde 62,7'si ise Yunan tatlısı olduğuna inanıyor.
FJtAcPVjh0SamZSRcjXjvg.jpg

Türkiye'de baklavanın Türk lezzeti olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 95,4.
pA_Z1cB8fkOwRbNJEvlbtA.jpg

Türklerin yüzde 56,5'i baklavayı fıstıklı tercih ediyor, geri kalanı cevizli seviyor.
FNsc35T3pkaFtZMm-UphLg.jpg

Yunanlarda ise durum tersi. Katılımcıların yüzde 56,9'u daha çok cevizli baklavayı tercih ediyor.
OSpLKZaumkKjhQawIGusQQ.jpg

Türkiye'den baklavanın tesciline yönelik ilk adım, 2009’da Gaziantep Sanayi Odası tarafından atılmıştı.
ZTt6qRmPaEeoKmLnxJvXhQ.jpg

Değerlendirmeler sonucu AB, Gaziantep baklavasına 2013'te coğrafi işaret tescili vermişti.
20HLqrs7VEmu5pyQT_eJDA.jpg

Böylece baklava, Türkiye’den tescil edilen ilk ürün olmuştu.
 
Üst Alt