Haber Erzincan İliç'teki maden faciası | Bilirkişi raporu tamamlandı

Erzincan İliç'teki maden faciası | Bilirkişi raporu tamamlandı

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelana ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, proje yönetim mekanizmasının doğru ve işler şekilde sürdürülmediği, maden alanındaki uyarı sisteminin de yetersiz olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

8BJGj8JZQEqncS_OHJUD_w.jpg

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Çöpler köyündeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili soruşturması sürüyor.
lOYH0_Xdx0-lpuGChvvZcA.jpg

Tamamlanıp soruşturma dosyasına sunulan 260 sayfalık bilirkişi raporunda, 32 kişinin daha kusurlu olduğuna dair tespit yer aldı.
fsVoUT1YH0aJ5rse6q5RlQ.jpg

Raporda bu kişilerden 23'ü tali kusurlu, 9'u ise asli kusurlu bulundu.
-jhnsdTi8UmElmy-VdQvdA.jpg

Kusurlular arasında şirkette üst düzey yönetici konumundaki yabancı uyruklu 7 kişi de yer alıyor.
fWDj51Hqe0KMpSNIzOk84w.jpg

Raporda, proje yönetim mekanizmasının doğru ve işler şekilde sürdürülmediği, maden alanındaki uyarı sisteminin de yetersiz olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.
em-8FI5SAEuHZOPnB3dMrQ.jpg

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçiden 4'ünün cenazesine ulaşılmıştı.
iqD01S3gQ0euvDcszTD-pA.jpg

Soruşturma kapsamında daha önce altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G’nin de aralarında bulunduğu 8 zanlı tutuklanmış, 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
NYlT6YMeDUaW4Ey3ZgnHTQ.jpg

Tutuklu zanlılar, şirkette mühendis, yönetici ile idareci pozisyonunda çalışanlardan oluşuyor.
nF9eHinBVkmPoD0aaZNGpw.jpg

 
Üst Alt