Duyuru Forum Kuralları

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 1,072
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CaN

admin
Mesajlar
1,506
Tepkime
4,688
Puanları
113
Konum
Türkiye
kisspng-web-development-software-development-mobile-app-de-asean-way-5b20118326a967.6583283115...png

Merhaba Tek Bilgin – Teknoloji Platformu üyeleri bu konuda size uzun uzun anlatım yapmayacağım önemli olan şeyleri söyleyeceğim. Bunlara dikkat edildiği taktirde kimse zorluk çekmeyecek ve forumda keyifli vakit geçirip güzel materyaller sizleri bekliyor olacak böylelikle sizler sitemizden daha iyi faydalanacaksınız.

Bizim www.tkbilgin.com olarak en önem verdiğimiz kurallardan biri sitemizin düzenli olmasıdır. Düzen olduğu kadar da anlaşılır olması yönünde. Üyelerimiz, ziyaretçilerimiz ve bizler aradığımız bilgiyi hemen bulmak için buna mecburuz. Yoksa saatlerce uğraşırız ve aradığımız bilgiyi bulamayız. O yüzden herkesin bu kurallara harfiyen uyması gerekmektedir.

Konuların doğru bölümde açılması, doğru şekilde başlık ve içerik olması hepimiz için önemlidir. Başlık seçimi konu içeriği ve resim eklemesi gerektiği durumlarda konu içeriğine resim eklenmesi. Ayrıca ön ek olayında dikkat etmenizi özenle belirtiyorum.

Forumda Konu Açma Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aslın da en önemli sorunlardan biri budur. Açılan konularda uyulması gereken kurallar vardır. Bu kurallar her sitede değişiklik gösterse de hemen hemene aynıda olabilir. Aşağıdaki örneğe bakıp konularınızı açarsanız hiç bir sorun yaşamazsınız. Uymanız gerekenler çok basit ve sıradan şeylerdir. Kişilere zor gelebilir ama vakit ayırdığınızda anlarsınız zaten.

Uyulması Gereken Adımlar
İlk önce forumda nereye hangi bölüme konumuzu açacağımızı seçiyoruz. Açmak istenilen konunun en uygun kategori ve bölüme uygun olması aslında bizim altın kurallarımızdandır.

Örneğin : “Samsung Galaxy Note 9 Root” ile konu açacaksınız. Forumda Root ile alakalı bölümü bulup buradan Samsung kısmına konu açmanız.

Yeni Konu aç tıklıyoruz ve BURASI ÖNEMLİ BAŞLIĞI “Samsung Galaxy Note 9 Root Sorunu” yada artık durum neyse, şeklinde açıyoruz. Özellikle YARDIM, ACİL, ÖNEMLİ, HELP, LÜTFEN gibi başlıklar açmayınız. Konularınız direk silinir. Ayrıca marka , model sorunu net anlatmayan konular da aynı şekilde silinir. Özellikle yardım destek konularında Marka Model Android Sürümü gibi detayları mu hakkak vermeniz gerekmektedir.

Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçmeniz gerekmektedir.

Konu başlığı ilk harfleri büyük olacak ve sorununuz veya problemi ile ilgili sıkıntıyı başlığa basit şekilde yazın. Bazı İngilizce kelimeleri büyük harfle yazmalıyız. Örnek IMEI , FRP, ROOT, ROM gibi.

Konu ön eki seçin ve başlığı tamamladıktan sonra mesaj içeriğine geçelim.

Mesaj içeriğini Türkçe yazım kurallarına uyarak açmalısınız ve konu içeriği mesaj sayısı en az 250 fakat bu karakter durumu değişiklik gösterebilir. Sadece link verip hiç bir açıklama yapmadan konu açılırsa o konuyu geçersiz sayılır ve konunuz silinecektir.

Tamamen büyük harf ile yazmak HAKARET anlamına gelir. Tamamen büyük harf ile yazı yazmayınız. Uyarılır ve siteden atılırsınız. Bu tip kurallara lütfen özen gösteriniz.

Yardım ve Destek Konusu açıyorsanız sorununuzu anlatırken;
1. Cihaz nasıl bu hale geldi.
2. Cihaza hangi işlemleri yaptınız.
3. Neleri kullandınız.
4. Şu an cihazın durumu nedir.
5. Cihaz Marka Model ve Android Sürümü

Gibi seçenekleri de yazarsanız daha çabuk yardımcı olamaya çalışırız.

Özet olarak;
1. Konunun doğru yere açılması
2. Konu başlığı
3. Konu mesaj içeriği
4. Küçük harf ile yazmaya dikkat etmek.

Site Genel Kuralları
Kullanıcılar sitemize üye olduktan sonra forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
Sitemizde hakaret etmek, küfür etmek, küfürlü kullanıcı adı almak direk ban sebebidir.
Sitemizde avatar ve imzaları için de geçerlidir.

Küfür, slogan, porno, adult resim, parti logosu v.b. içeren avatar kullanmak yasaktır.

Sitemizde yazılan mesajlardan ve yapılan paylaşımlardan tamamen mesajı yazan üye sorumludur.

Üyelerin açtıkları konulardan, yazdıkları yazılardan ve yaptıkları paylaşımlardan dolayı Tek Bilgin sitesi sorumlu tutulamaz. Yapılan işlemlerde yüklenilen uygulamalarda cihazınız vs. Zarar görmesi durumunda sizler bu zarardan bizzat sorumlu olduğunuzu unutmayınız.

Her türlü kanunsuz ve korsan paylaşım yasaktır.

Sitemizde özel iletişim bilgileri paylaşmak yasaktır. Sosyal medya hesapları ve uzaktan bağlantı araçları da buna dahildir. Uzaktan bağlantı yapılacaksa sadece site yöneticileri gerek duyduğunda iletişime geçecektir.

Dosya içine reklam koymak veya reklam yapmak. Birilerinin adresini vermek kesinlikle yasaktır. Bu gibi davranışlar uyarılmadan üye sitede atılacaktır. Tekrar aynı üye sitemize üye olmaya çalışırsa onay verilmeyecektir.

Ayrıca üye olurken sahte mail adresi kullanmak, sallama saçma sapan kullanıcı adı almak bunlarda yasaktır ve uyarılmadan siteden uzaklaştırılacaktır.

Sitemiz, üyelerimizin yayınları ve hareketleri ile ilgili olarak hiçbir sorumluluk kabul etmez.

Sitemizde paylaşıma sunulan tüm içerikten 5651 Sayılı Kanun'un 8 ve T.C.K'nın 125. maddesine göre paylaşımı yapanın kendisi sorumludur.

Sitemizde yöneticileri hakaret etmek, küfür etmek, dalga geçmek yasaktır. Direk uyarılmadan siteden atılacaktır.

Bu konuda hakkınızda dava açma hakkımız olduğunu unutmayın. Konulara nokta koyarak yorum yapmak, boş mesaj atmak ve aynı konuya ard arda 3 mesaj atmak yasaktır. Direk uyarılmadan siteden uzaklaştırılacaktır.

Ayrıca konulara yorum yaparken spam mesaj atan üyeler sitemizden uyarılmadan atılacaktır.

Sitemizdeki kuralları duruma ve zamana göre güncelleyebiliriz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Etiketler
duyuru kurallar tek bilgin
Üst Alt