Haber Geleneksel yöntemle hazırlanıyor, büyük ilgi görüyor: Sadece 3 malzemeyle hazırlanan lezzet

Geleneksel yöntemle hazırlanıyor, büyük ilgi görüyor: Sadece 3 malzemeyle hazırlanan lezzet

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bugünlerde kurutulmuş dut, üzüm ve cevizden asırlardır yapılan ‘oricik’ kış aylarında oldukça rağbet görüyor. Kemaliye ilçe merkezi ve köylerinde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen oricik (cevizli sucuk), yoğun talep görüyor.

EKHq7MTtaUi7krXTHgWfcA.jpg

Erzincan’da ceviz hasadının ardından bugünlerde oricik üretiliyor. İlk olarak oricik için kurutulmuş dutlar ayrılarak cevizler toplanıp kırılıyor.
7Uf8pdVeiECARom7Dfa3Kg.jpg

Ardından dutlar sıkıldıktan sonra bölgeye has olan toprakla mayalandırılıyor ve daha sonra şıra haline getirilip kazanda kaynatılıyor.
QNuv7eXwJkqfVPrBJowPsA.jpg

Cevizler tek tek ipe dizilerek, kazanda kaynatılan dut şırasına 3-4 defa batırılarak hazır hale getiriliyor.
0nTo4HRxaEy78qmnd00gGQ.jpg

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti haline gelen ve asırlardır geleneksel yöntemlerle yapılan oricik, Türkiye'nin hemen her tarafından ve yurt dışından yoğun talep görüyor.
SandF_e41kC_X2_SLR8Chg.jpg

Kemaliye halkından Faruk Sağçolak, ilçede oricikin asırlardır yapıldığını belirterek, “Kesinlikle oriciğimiz tamamıyla doğaldır.
H1Rt-T6DnkCnHznp43n2fg.jpg

Şeker, ayran ve süt gibi hiçbir katkı malzemesi yoktur. Sadece dut, üzüm şırası ve un ile yapıyoruz” dedi.
VBmd2r6AnEqvYwi3CHLRCA.jpg

 
Üst Alt