Nasıl Yapılır? Google Fotoğraflar Değişiklikleri Kaydedememe Hatası için Çözüm Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 36
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Screenshot_20250705_181428_Chrome.webp

Temel Düzeltmeler​

• Google Fotoğraflar için önbelleği temizleme: Google Fotoğraflar uygulama bilgilerini açın > Depolama ve önbellek > Önbelleği temizle öğesine dokunun.
  • Fotoğraflar uygulamasını kapatıp yeniden başlatın: Bu, uygulamanın telefonunuzda yeni bir başlangıç yapmasını sağlayacaktır.

1. Düzeltme Yöntemi : Güncellemeleri Kaldırın ve Google Fotoğraflar'ı Yeniden Yükleyin​

Cihazınıza yüklü Google Fotoğraflar uygulamasının güncel olduğundan emin olun . Uygulamanın bazı sürümlerinde, özellikle SD kartlardaki fotoğrafların düzenlenmesini ve kaydedilmesini engelleyen hatalar vardı. Google'ın yeni uygulama güncellemeleri bu hataları düzeltecektir.

Adım 1: Ayarlar > Uygulamalar > Google Fotoğraflar'ı açın.

Adım 2: Sağ üstteki üç noktaya dokunun ve Güncellemeleri kaldır'ı seçin.

69995.webp

Adım 3: Ayarlar'ı kapatın ve Google Fotoğraflar uygulamasını yeniden yüklemek için Play Store'u açın.

2. Düzeltme Yöntemi : Arka Plan Pil ve Veri Kullanımını Değiştirin​

Herhangi bir nedenle, Google Fotoğraflar uygulamasının cihazınızın internetine ve piline arka plan erişimini engellemek, uygulamanın bazı özelliklerinin arızalanmasına neden olabilir. Bazı kullanıcıların, Google Fotoğraflar için Arka Plan veri kullanımını etkinleştirip Arka Plan kısıtlamasını devre dışı bırakarak "Değişiklikler kaydedilemiyor" hatasını giderebildiğini tespit ettik.

Arka Plan Veri Kullanımını Etkinleştir​

Adım 1: Google Fotoğraflar uygulama bilgileri > Mobil veri ve Wi-Fi'yi açın.

Adım 2: Sınırsız Veri Kullanımını Etkinleştirin.

70000.webp

Arka Plan Kısıtlamasını Devre Dışı Bırak​

Google Fotoğraflar uygulama bilgilerini açın > Pil > Sınırsız'ı seçin.

70002.webp

Pil Tasarrufu'nu geçici olarak devre dışı bırakmak da bu sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Android Pil Tasarrufu'nu bildirim panelinden veya Ayarlar > Pil > Pil Tasarrufu > Şimdi Kapat'a giderek kapatabilirsiniz.

70004.webp

3. Düzeltme Yöntemi : Depolama Konumunu Değiştirin​

Ayrıca, bu hatanın harici depolama alanında (SD kart) depolanan görüntüleri büyük ölçüde etkilediğini keşfettik. Neyse ki, iki geçici çözüm mevcut. İlk olarak, uygulamanın depolama konumunu cihazınızın dahili depolama alanı olarak yapılandırın.

Google Fotoğraflar depolama konumunu değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Google Fotoğraflar > profil simgesi > Fotoğraf Ayarları'nı açın.

Adım 2: SD Kart Erişimi'ni seçin ve Başlayın'a dokunun.

Adım 3: Hamburger menü simgesine dokunun ve telefonunuzun adını/dahili depolama alanını seçin.

Adım 4: Son olarak [Telefon Adı]'na Erişime İzin Ver düğmesine dokunun ve onay isteminde İzin Ver'e dokunun.

70006.webp

Bu, Fotoğraflar uygulamasının cihazınızın dahili depolama alanına erişmesini ve ardından düzenlenen fotoğrafları belirtilen konumda saklamasını sağlayacaktır.

4. Düzeltme Yöntemi : Görüntüleri SD Karttan Dahili Depolamaya Taşıyın​

Bu, Google Fotoğraflar'daki "Değişiklikler kaydedilemiyor" hatası için etkili bir sorun giderme çözümü daha. Uygulama SD karttaki resimleri düzenlemediğinden, düzenlemek istediğiniz resimleri SD karttan cihazınızın dahili depolama alanına taşımak yeterli olacaktır. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Dosyalar uygulamasını başlatın ve taşımak istediğiniz görüntüyü veya görüntü klasörünü seçin.

Adım 2:
Sağ üstteki üç noktalı menü simgesine dokunun ve Tümünü seç'e dokunun.

Adım 3: Üç noktalı menü simgesine tekrar dokunun ve Taşı'yı seçin.

70008.webp

Adım 4: Son olarak Dahili Depolama'yı seçin ve resimlerin taşınmasını bekleyin.

Etiketler Etiketler
android google photos kayıt sorunu fotoğraf düzenleme sonrası kayıt hatası fotoğraf düzenlemesi kaydedilmiyor fotoğraf düzenlendi ama kaydedilmiyor fotoğraf düzenlendiği halde kaydolmuyor fotoğraflar kaydetmiyor android google fotoğraflar değişiklikleri kaydedemiyor google fotoğraflar düzenle kaydet çalışmıyor google fotoğraflar düzenleme hatası google fotoğraflar güncelleme sonrası hata google fotoğraflar kayıt başarısız google fotoğraflar kayıt hatası çözümü google fotoğraflar kayıt olmuyor google fotoğraflar kayıt sorunu google photos save error
Geri
Üst Alt