Nasıl Yapılır? Google Fotoğraflar'da Yüz Tanıma Nasıl İyileştirilir?

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 82
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
improve-google-photos-face-recognition-on-mobile-and-web_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9.webp

1. Yöntem : Google Fotoğraflar Uygulamasındaki Sonuçları Düzeltme​

Mobil cihazlardaki Google Fotoğraflar uygulaması, hatalı sonuçları kaldırmanıza olanak tanır ve böylece bir dahaki sefere benzer bir fotoğraf bulduğunda bunu daha akıllı bir şekilde hesaplar.

Adım 1: Mobil cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını açın ve alttaki Arama simgesine dokunun.
1759856338372.webp
2. Adım: Google Fotoğraflar'ın yıllar içinde tanımladığı kullanıcının tüm fotoğraflarını göreceksiniz. Düzeltilmesi gereken yüzü seçin.

Adım 3:
Sorunlu fotoğrafları seçin ve üst taraftaki üç nokta menüsüne dokunun. Sonuçları kaldır seçeneğine dokunun.

1759856362918.webp

4. Adım: Google Fotoğraflar size "X kişisi" için bu sonuçlar neden yanlış?" diye soracaktır. İlgili bir sonuç seçin ve alttaki Gönder'e dokunun.

5. Adım:
Yüz tanımayı daha da iyileştirmek için Google, diğer fotoğraflardaki kişinin aynı kişi olup olmadığını belirlemenizi isteyecektir. Üzerine dokunun ve aşağıdaki menüden "Aynı" , "Farklı " veya "Emin değilim" i seçin . Google Fotoğraflar, yüz tanımayı daha iyi gerçekleştirmek için kişinin farklı türdeki fotoğraflarından girdi istemeye devam edecektir.

1759856385847.webp

2. Yöntem : Google Fotoğraflar Web​

Telefonunuzu kullanmak istemiyorsanız, aynısını Google Fotoğraflar'ın web sürümünde de yapabilirsiniz. Bu, özellikle çok sayıda fotoğrafı yönetmeniz gerektiğinde oldukça kullanışlıdır.

Adım 1: Google Fotoğraflar'ı çevrimiçi ziyaret edin ve kenar çubuğundan Keşfet'e tıklayın.
1759856404682.webp

Adım 2: Düzeltmek istediğiniz kişinin yüzüne tıklayın; Google Fotoğraflar, Google Fotoğraflar kitaplığındaki tüm tanımlanmış sonuçları gösterecektir.

1759856417706.webp

Adım 3: Kaldırmak istediğiniz sorunlu fotoğrafları seçin.

Adım 4: Üst taraftaki üç nokta menüsüne tıklayın ve Sonuçları kaldır seçeneğini seçin.

1759856432242.webp

Etiketler Etiketler
google fotoğraflar yapay zekâ tanıma google fotoğraflar yüz etiketleme google fotoğraflar yüz gruplama google fotoğraflar yüz tanıma yüz tanıma geliştirme
Geri
Üst Alt